Read Time:3 Minute, 45 Second

Extremiștii străini se înghesuie în Ucraina

Dosarul conține, de asemenea, un link către o pagină a Ministerului Afacerilor Externe numită „Lupta pentru Ucraina”, care oferă instrucțiuni pentru străinii care doresc să se alăture forțelor armate ucrainene infestate de neonaziști – denumită „Legiunea Internațională de Apărare a Ucrainei”.

În urma apelului lui Zelensky care a solicitat combatanți străini pentru a forma o brigadă, luptători din întreaga lume, (SUA, Marea Britanie, Canada, Australia, Spania, Columbia, Brazilia, Chile sa) au călătorit pentru a înfrunta forțele ruse. Alții fără pregătire sau experiență de luptă au sosit pentru „turism de război” – ceea ce un soldat britanic a numit „prinzători de gloanțe”.

În timp ce guvernul ucrainean spune că zeci de mii de luptători au răspuns apelului lor, unii comentatori și-au exprimat îndoiala față de aceste cifre, numind-o „un exercițiu de relații publice”.

Cu toate acestea, străinii care au călătorit în Ucraina s-au confruntat cu o realitate mult mai gravă decât anticipau.

Forțele aeriene ale Rusiei au bombardat instalațiile militare adiacente locului unde dormeau luptătorii străini. După ce a fugit în Polonia vecină, un luptător spaniol a descris bombardamentul ca pe un „mesaj” care ar fi putut ucide mii de oameni.

În mod similar, un luptător american care s-a ascuns într-o ambulanță pentru a scăpa de linia frontului a avertizat că autoritățile ucrainene ucid străinii care au decis să nu mai lupte, numind asta o „capcană”.

Exprimare „corectă”

Un document din dosar descrie limbajul acceptabil privind conflictul cu Rusia, așa cum a stabilit guvernul ucrainean.

„Clișeele rusești precum „referendumul în Crimeea” sau „voința poporului din Crimeea” sunt absolut inacceptabile”, se arată în document, cu referire la referendumul din 2014 prin care Republica Autonomă Crimeea a aderat la Federația Rusă.

Documentul consideră inacceptabili termenii „război civil în Donbass”, „conflict intern”, „conflict în Ucraina” și „criză ucraineană” pentru a descrie războiul armatei ucrainene cu republicile separatiste din regiunea Donbass. Asta, în ciuda faptului că Oficiul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului estimează că 14.200 de persoane, inclusiv 3.404 civili, au fost ucise în luptele interne din Ucraina începând cu 2014.

În locul acestor fraze, documentul solicită folosirea termenilor „Agresiune armată a Federației Ruse în Donbass, conflict armat internațional, război rusesc împotriva Ucrainei, conflict armat ruso-ucrainean”.

Mesaje cheie

Un alt document intitulat „Mesaje cheie” conține afirmații propagandistice specifice care au fost diseminate pe scară largă în mass-media occidentală, dar care de atunci au fost discreditate. O secțiune susține că „întreaga Europă a fost pusă în pragul dezastrului nuclear, când trupele ruse au început să bombardeze centrală nucleară Zaporoje”.

Totuși, directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Mariano Grossi, a spus că imobilul lovit de un „proiectil” rus la uzina Zaporizhzhia „nu face parte din clădirea reactorului”, ci mai degrabă e un centru de instruire. Trupele ruse au lăsat, de asemenea, muncitori ucraineni să continue operarea fabricii.

În altă secțiune din dosar, se mulțumește Turciei pentru decizia „de a bloca accesul navelor de război rusești la Marea Neagră”.

Însă Turcia a închis strâmtorile Bosfor și Dardanele tuturor navelor militare, împiedicând atât navele NATO, cât și pe cele rusești să acceseze Marea Neagră.

Printre mesajele cheie ale documentului se distinge o declarație de recunoștință față de „Demonstrațiile anti-război organizate de cetățenii multor națiuni din întreaga lume. Acest lucru demonstrează un sprijin puternic pentru Ucraina în apărarea împotriva Rusiei”.

Propagandă non-stop

Aici se face referire la marile demonstrații pro-Ucraina din Europa, care au prezentat apeluri către SUA și NATO de a stabili o zonă de excludere a zborurilor deasupra Ucrainei, pentrru a doborî avioanele militare rusești. Se dorea astfel de către Ucraina transformarea potențialelor conflicte într-un război mondial între puterile nucleare.

„În ciuda propagandei Rusiei, nu există nici o discriminare bazată pe rasă sau naționalitate, nici atunci când este vorba de trecerea cetățenilor străini a frontierei de stat”, se arată în documentul ucrainean.

Cu toate acestea, numeroase videoclipuri și rapoarte au demonstrat cum autoritățile ucrainene îi împiedică pe africani să fugă de conflict. Chiar și New York Times – un bastion al propagandei anti-Kremlin – a publicat un raport care documentează aceste practici rasiste.

Un alt mesaj spune că „Pe 16 martie, forțele ruse au aruncat o bombă asupra unui teatru unde erau adăpostiți circa 1300 de civili. Numărul victimelor este încă necunoscut.”

Cu toate acestea, după cum a raportat Max Blumenthal, explozia pare să fie rezultatul unei operațiuni steag fals, concepute de batalionul neo-nazist Azov. Prin acest atac cinic, se viza declanșarea unei intervenții NATO.

(va urma)

Sursa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Războiul de propagandă din Ucraina Previous post Războiul de propagandă din Ucraina: rețeaua de strategi străini, lobyști și instituții media (1)
Ferme de troli susținute de NATO Next post Ferme de troli susținute de NATO (3)