Extremistii musulmani ucid un pastor, dupa ce acesta a comparat crestinismul cu islamul

David Omara, pastor al Christian Church Center si cunoscut predicator de radio, a fost ucis. El avea 64 de ani. Omara terminase o emisiune la radio in care comparase crestinismul cu islamul, potrivit unor surse.

Simon Okut, fiul pastorului care il astepta sa termine emisiunea, povesteste.

“Imediat dupa emisiune, cineva i-a telefonat tatalui meu. S-a prezentat si l-a felicitat pentru emisiune. Apoi, i-a cerut sa se intalneasca deoarece niste prieteni crestini, vor sa-l cunoasca.”

Desi era aproximativ ora 21, pastorul a acceptat intalnirea. A parasit postul de radio impreuna cu fiul sau.

Cand au ajuns la locul mentionat, din niste tufisuri au aparut sase persoane imbracate in tinuta islamica. Acestia l-au lovit pe pastor cu obiecte contondente dupa care l-au sugrumat.

In timp ce-l lovea, unul dintre atacatori a spus: “Acest om trebuie sa moara pentru ca a atacat Coranul si a spus ca Allah nu este Dumnezeu, ci un zeu malefic care colaboreaza cu puterile satanice.”

Am fugit pentru a-mi salva viata

Okut a relatat ca a fugit cand a vazut ce s-a intamplat cu tatal lui.

“In timp ce il loveau pe tatal meu cu obiecte contondente, am fugit pentru a-mi salva viata. Doi atacatori au fugit dupa mine, dar nu au reusit sa ma prinda.”

Locuitorii din zona au fost socati si intristati de crima. Membrii bisericii au organizat o inmormantare pentru fostul lor pastor.

“Mama a plans mult, a lesinat si acum este internata in spital”, a spus Okut. Se pare ca femeia a suferit un soc puternic si este intr-o stare amnezica.

Pastorul Omara lasa in urma sa sotia si opt copii cu varsta de 30, 26, 22, 20, 18, 15, 13 si 10 ani.

“Avem nevoie de rugaciuni si sprijin financiar pentru familia Omara in acest moment dificil. Speram de asemenea in recuperarea rapida a vaduvei Omara”, a declarat un lider al bisericii pentru Morning Star News.

Constitutia si legile Ugandei prevad libertatea religioasa, inclusiv dreptul de a raspandi propria credinta. De asemenea exista si dreptul oamenilor de a se converti de la o credinta la alta. Musulmanii reprezinta circa 12% din populatia Ugandei.