Little girl show a finger to upwardsSunt intr-adevar dovezi demne de incredere ca Dumnezeul crestin exista, si ca El ne-a creat? Poti fi intr-adevar sigur? Sau este posibil ca noi si universul in care traim am intrat in existenta fara nici un motiv si fara un creator? Iata motivele pentru care fosti atei sustin acum ca sunt convinsi ca Dumnezeu este real.

Cu totii stim ca nimicul nu poate face nimic. Ce este nimicul? V-ati gandit vreodata? Nimicul nu poate face nimic. El nu poate vedea, nu poate mirosi, nu poate actiona, nu poate gandi, ca sa nu vorbim de a creea ceva. De fapt, suna aberant sa ma relationez la nimic ca la un ”el”.

Chiar si David Hume (1711-1776), unul din cei mai zelosi sceptici ai crestinismului, a fost de acord cu faptul ca lucrurile nu intra in existenta singure. In 1754 el a scris: ”Nu am afirmat niciodata o asemenea absurditate, cum ca orice s-ar putea misca fara o cauza.”

Imposibilitatea unui lucru de a se crea pe el insusi este in armonie cu o lege fizica fundamentala, legea conservarii. Daca ati facut fizica in scoala, atunci va amintiti aceasta afirmatie: ”Din nimic iese nimic.” Aceasta este o lege stiintifica de nestramutat. De ce? Niciodata nu a existat un singur exemplu observat in care aceasta lege a fost incalcata.

Chiar si renumitul ateu J.L. Mackie a spus: ”Mie insumi imi vine greu sa accept notiunea de autocreare din nimic, chiar fara restrictii fiind.”

Sursa: despreisus.ro