Executii publice in Siria, efectuate de fundamentalistii islamici: 9 barbati rastigniti si 2 femei omorate cu pietre

Executii publice in Siria, efectuate de fundamentalistii islamici: 9 barbati rastigniti si 2 femei omorate cu pietre

dreamstime_xl_4019164-900x480Doua femei au fost lapidate in provincia siriana controlata de gruparile jihadiste, a declarat la Raqqa grupul de monitorizare.

Executiile au fost primele de acest gen efectuate de catre grupurile islamice, care au proclamat infiintarea unui „Califat islamic” in Siria si Irak dupa ce au infrant armata de stat irakiana in cateva mari orase in ultima luna.

Conform Observatorului sirian pentru drepturile omului, femeile au fost acuzate de adulter si au fost judecate dupa Sharia (Legea divina islamica).

Intr-o fotografie aparuta pe o retea mass-media virtuala, se poate vedea o femeie cazuta intr-o groapa, acoperita de pietre si inconjurata de o multime de oameni.

Observatorul sirian a spus ca prima crima a avut loc intr-o piata publica din orasul Tabaqa, in timp ce a doua a fost efectuata in apropiere de Stadionul Municipal din Raqqa in noaptea urmatoare.

Statul islamic, cunoscut ca ISIS, s-a dezvoltat in primul rand din cauza razboiului civil din Siria, purtat de un grup extremist puternic, bine finantat.

El a obtinut cateva victorii importante in Siria utilizand armament adus din Irak, dupa ce au invins armata de stat a acestei tari.

Statul Islamic (ISIS) a fost acuzat si pentru alte executii publice din Siria. La sfarsitul lunii iunie, grupul fundamentalist a rastignit, potrivit relatarilor, noua oameni in provincia Alep, dintre care unul a supravietuit.

Sursa: telegraph.co.uk

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.