Excelenta sistemului educational adventist: din nou pe primele locuri la promovabilitate. Sanatatea si mass-media, alte puncte forte

flickr-4647211575-hdSi in acest an, ca si in cei precedenti, liceele adventiste au dovedit o buna pregatire a elevilor, procentajul de promovabilitate fiind mult mai mare decat media nationala sau judeteana. Se demonstreaza in acest fel, cu ajutorul unui instrument sigur si obiectiv, seriozitatea educatiei adventiste.

Astfel, la Liceul Teologic Adventist “Stefan Demetrescu” din Bucuresti procentul de promovabilitate pentru anul 2014 este de 95% inainte de solutionarea contestatiilor in timp ce media judeteana este de 56,23% iar cea nationala de 59,25%.
Unul dintre secrete, este, conform profesorului Adrian Mihalcea, directorul Liceului Teologic Adventist “Stefan Demetrescu” din Bucuresti, “o asumare reala si nu doar declarativa a valorilor biblice legate de cinste si corectitudine”. Un altul este si faptul ca atat Adrian Mihalcea cat si profesoara Claudia Enache sunt membri ai Corpului National al Expertilor in Educatie inca din 2012.

 

In cadrul Liceului Adventist “Stefan Demetrescu” exista atat o filiera teoretica, profil real, specializarea matematica informatica cat si una vocationala, profil teologic.
De asemenea, Liceul Teologic Adventist din Craiova a obtinut un procent de promovabilitate de 93,48% in timp ce media judeteana a fost de 55,15%.

Liceul Teologic Adventist “Maranatha” din Cluj-Napoca a obtinut de asemenea un rezultat superior mediei nationale si judetene, procentul de promovabilitate fiind de 84%.
Incepand cu introducerea camerelor video in anul 2011 diferenta intre media nationala sau judeteana si media liceelor adventiste a fost foarte mare, chiar dubla in anumite cazuri, demonstrand calitatea invatamantului adventist si valoarea principiilor crestine.

Chemat la existenta de Dumnezeu, cladit pe Sfanta Scriptura si ridicat pe temelia pusa de inaintasi, Institutul Teologic Adventist are menirea de a forma oameni care sa reflecte caracterul divin in viata lor si sa se dedice servirii Mantuitorului.

Punctele forte ale adventismului: sanatatea, educatia si mass-media

999893_567435946632019_2080058456_nEducatia

Conform site-ului adventist.ro: „Biserica Adventista de Ziua a Saptea se remarca in randul bisericilor crestine prin faptul ca detine unul dintre cele mai dezvoltate sisteme educationale protestante din lume cu 7.800 scoli, colegii si universitati, ce asigura educatia a peste 1.800.000 de persoane”. Aceasta retea de scoli, dintre care numeroase au primit recunoasterea publica pentru activitatea desfasurata, ofera educatie crestina atat la nivel preuniversitar, cat si universitar, punand un accent deosebit pe dezvoltarea mentalitatii de slujire a societatii.

Medicina

Adventistii de ziua a saptea detin 700 de institutii medicale dintre care 351 de clinici si dispensare si 173 de spitale si policlinici care deservesc 17 milioane de persoane si promoveaza in mod consecvent programele de asigurare a sanatatii populatiei, oferind programe pentru renuntarea la fumat, reabilitarea alcoolicilor, programe de slabire si de lupta impotriva stresului.

Adventist-1160-web-900x480Pentru o imagine mai complexa asupra acestui aspect, va recomandam vizionarea filmului „Adventistii” (disponibil si pe site-ul afirmativ.com), un documentar independent realizat de regizorul Martin Doblmeier (romano-catolic) in 2010.

llumcUniversitatea Loma Linda din sudul Californiei, specializata in domeniul medical, s-a bucurat de interesul mass-media mai mult decat oricare alt centru medical din Statele Unite datorita rezultatelor cercetarilor stiintifice, dintre care unele reprezinta premiere mondiale, cum ar fi transplantul de inima la copii („Baby Fae”) si acceleratorul de protoni folosit pentru tratarea cancerului.

O alta institutie medicala adventista (Spitalul Adventist din Florida), a fost aleasa de catre concernul Walt Disney sa asigure asistenta medicala pentru noua comunitate Disney, Celebration City.

Dr. Linda Ferry, cercetator al Universitatii Loma Linda, ale carei cercetari au dus la descoperirea Bupropion-ului – comercial “Zyban” a primit Medalia pentru controlul fumatului din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Centrul Media Adventist, cea mai puternica institutie media din mediul neoprotestant din Romania

Speranta TV este fara nici o indoiala cel mai popular post de televiziune in randul bisericilor neoprotestante din Romania.
Difuzata pe 600 de retele, postul de televiziune Speranta TV ofera posibilitatea de a fi urmarita de 18 milioane de telespectatori.

Centrul-Media-Speranta-CMARadio Vocea Sperantei dispune de 53 de statii locale, dintre care 49 emit 24h/zi. Saptamanal, RVS realizeaza 77 de emisiuni, iar STV 50 de emisiuni, in 60 de ore de productie. In limba maghiara, Biserica Adventista are in prezent sase emisiuni pe saptamana.

ITD-Cernica-02Includerea din partea CNA a Sperantei TV in lista „must carry” si premiul din partea APTR pentru emisiunea de sanatate a Dr. Costin Dinu „Miracolul organismului omenesc” evidentiaza locul respectabil pe care televiziunea Speranta TV il ocupa in media romaneasca.

Sursa: Ziar de Cluj

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.