Evenimentele se precipita in lume

Evenimentele se precipita in lume: Israelul hotarat sa construiasca cel de-al treilea Templu!

Evenimentele se precipita in lume. Autoritatile israeliene au prezentat recent modelul unui templu evreiesc complex in apropiere de Moscheea al-Aqsa din Ierusalimul de Est.

Activistii palestinieni spun ca modelul celui de-al treilea Templu evreiesc prevede o sala imensa. Aceasta va putea gazdui zilnic sute de vizitatori.

Oficialii israelieni se asteapta ca proiectul sa atraga zeci de mii de turisti din tara cat si din strainatate anual, dupa cum mentioneaza Press TV.

Fundatia Al-Aqsa a declarat ca proiectul reprezinta o amenintare directa la moschee. Organizatia sustine ca proiectul care are ca scop construirea Templului, este foarte aproape de Moscheea Al-Aqsa.

Evenimentele se precipita in lume. grupuri palestiniene si-au exprimat vehement pozitia fata de inceperea lucrarilor proiectului, avertizand totodata ca sunt impotriva planurilor de constructie israeliene, in apropierea moscheii Al-Aqsa, relateaza Acontecercristiano.

Complexul de pe Muntele Templului, situat in Orasul Vechi din Ierusalim, este un punct vulnerabil, fiind revendicat atat de evrei, cat si de palestinieni. Evreii vor sa construiasca acest Templu din Ierusalim, in cel de-al treilea loc sfant al islamului, dupa Mecca si Medina din Arabia Saudita.

„In anul acesta s-au facut progrese foarte mari in ceea ce priveste reconstructia Marelui Templu. Este clar ca toti facem parte din acest progres condus de Hasehm (Dumnezeu)” a spus marele rabin al Ierusalimului.

Conform Bibliei, Cyrus a condus Babilonul vechi si a semnat un decret. Conform acestuia, Templul Evreiesc din Ierusalim ar trebui sa fie reconstruit. De asemenea, el a permis evreilor sa se intoarca la Ierusalim pentru a ajuta la reconstructie.

„Acest rege secular a decretat pentru construirea casei Domnului. Datorita lui, captivitatea evreilor a luat sfarsit”, a explicat rabinul.

Intre timp, Rabbi Hillel Weiss, purtatorul de cuvant al Sanhedrinului, a avertizat ca există multe piedici in construirea celui de-al al Treilea Templu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.