socal-harvest-2014Mai mult de 41.000 de oameni au venit la „2014 SoCal Harvest”, sambata seara, la Angel Stadium din Anaheim, California, pentru a asculta un mesaj de speranta al evanghelistului Greg Laurie, in urma caruia peste 4.000 de persoane au luat decizia de a-L urma pe Isus in viata lor.

Amintind pasajul din Evanghelia dupa Ioan, capitolul 4, cu femeia samariteanca pe care Mantuitorul a intalnit-o la fantana, evanghelistul Laurie spune ca aceasta a fost un „paria social”, dar a avut o intalnire cu Dumnezeu. Ea a plecat de la un sot la altul, in speranta de a gasi perechea potrivita, dar pur si simplu a clacat. Isus nu vorbea despre fantana si apa in sens fizic, ci ca metafora, pentru a sublinia un adevar central: daca bei apa legata de material, vei fi incantat de o vreme … dar niciodata nu vei fi multumit. Drogurile si alte astfel de substante nu te implinesc si nici relatiile sau faima nu te satisfac, a spus el. Conform sondajelor de opinii, oamenii vor sa iubeasca si sa fie iubiti.

El a reamintit oamenilor ca Isus a expus pacatul femeii doar pentru a oferi solutia. Isus iarta toate pacatele pe care le marturisim, a adaugat el. Laurie, de asemenea, a vorbit despre Nicodim din Ioan capitolul 3, care a fost un om moral, bogat si faimos, spre deosebire de femeia de la fantana. El, de asemenea, nu a fost multumit. Evanghelistul l-a dat ca exemplu pe actorul american de comedie Robin Williams, care s-a sinucis luni, conchizand ca bogatiile si faima nu-l satisfac pe om.

Spre final, a citit din Ioan 3:16, care spune: ” Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica”. In urma mesajului evanghelic, 4169 s-au prezentat la invitatia de a-L urma pe Hristos. 

„Este cu adevarat uimitor ceea ce Dumnezeu a facut”, a declarat Laurie. In mesajele sale, evanghelistul Greg Laurie se concentreaza pe speranta pe care oamenii o gasesc atunci cand au o relatie cu Hristos. Inaugurate de Laurie si pastorul Chuck Smith, cruciadele Harvest au inceput printr-o evanghelizare la Amfiteatrul Pacific din Orange County, dupa care au trecut in anul urmator la Angel Stadium din Anaheim, teritoriu cel mai longeviv din istoria Statelor Unite pe care s-a actionat, in conformitate cu Harvest Ministries. Douazeci si cinci de ani mai tarziu, impactul cruciadelor a estimat mai mult de 6,5 milioane de oameni din intreaga lume.

Sursa: Christian Post