11O comisie guvernamentala din Africa de Sud investigheaza situatia „comercializarii religiei si abuzul fata de credinta” comise impotriva oamenilor din aceasta tara africana.

„Comisia pentru drepturile culturale, religioase si lingvistice”, a invitat pe liderii megabisericilor pentru un dialog si pentru prezentarea unor documente privind certificatul de hirotonire al pastorului, actele de infiintare a bisericii, precum si situatia financiara incepand cu anul 2012 pana in prezent.

Chris Oyakhilome, un predicator cunoscut al asa zisei „evanghelii a prosperitatii”, a refuzat sa prezinte evidentele financiare ale bisericii „Christ Embassy”. Acest refuz s-ar putea sa-l coste libertatea pe respectivul pastor pentru sfidarea autoritatii si incalcarea legii.

Presedintele comisiei, Thoko Mkhwanazi-Xaluva a declarat ca „acei lideri religiosi care nu indeplinesc cerintele comisiei, sunt pasibili de inchisoare”.

Unii lideri religiosi au amenintat la randul lor acuzand comisia ca „nu este legal ceea ce face”, iar Oyakhilome, fondatorul bisericii „Christ Embassy”, a amenintat ca va deschide o actiune in justitie pentru a „stopa” activitatea Comisiei, consemneaza Acontecer Cristiano.

Thoko a contra-atacat si a intrebat public: „De ce acesti pastori iau bani de la enoriasi si apoi refuza sa prezinte inregistrarile financiare? Nu cumva acesti lideri irosesc banii oamenilor pe alte lucruri?

In timp ce majoritatea bisericilor traditionale, inclusiv Biserica Catolica, metodistii, presbiterienii si luteranii au cerut o prelungire a termenului pentru predarea documentatiei solicitate de Comisie, „mega-bisericile” au anuntat ca vor initia actiuni in justitie.

Un pastor, Paseka Motsoeneng, a spus in fata comisiei ca el prefera sa faca inchisoare decat sa predea inregistrarile financiare. Acest Motosenga, caruia i se mai zice si „Mboro” este lider al „Incredible Happenings Church (Biserica Evenimentelor Incredibile)” si este cunoscut in tara pentru campaniile lui de „vindecari si miracole”.

Foto: Captura Youtube

One thought on “Evanghelisti ai „prosperitatii”, pasibili de inchisoare: refuza sa prezinte evidentele financiare comisiei guvernamentale!”
  1. Ba, sa faca dansul (Chris Oyakhilome) ciocu mic si sa prezinte documentele financiare. Asupra banilor – ochii dracilor – comisia are autoritate, nu el. Acolo, oricum el sete doar „un biet parat !”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: