Eu sunt Invierea si Viata

Eu sunt Invierea si Viata

Eu sunt Invierea si Viata

Isus i-a zis: „Eu sunt Invierea si Viata. Cine crede in Mine, chiar daca ar fi murit, va trai“ (Ioan 11.25).

Miracolul invierii lui Lazar demonstreaza ca Hristos este Domn si peste moarte. Dupa ce a primit de la Maria si Marta mesajul referitor la boala fratelui lor, Domnul a mai ramas in locul in care Se afla inca doua zile.

Nu exista nicio indoiala ca l-ar fi putut vindeca pe Lazar chiar si de la distanta. Asa ceva mai facuse Domnul. Daca l-ar fi vindecat pe Lazar, nu L-am fi cunoscut pe Domnul ca fiind Acela care invie mortii.

Lazar a murit. Domnul stia de moartea lui Lazar fara sa-L anunte cineva. Aceasta era inca o dovada a dumnezeirii Sale. La minunata afirmatie a Domnului ca El este Invierea si Viata, Marta reactioneaza cu o credinta uimitoare: „Da, Doamne“, i-a zis ea, „cred ca Tu esti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu“.

Cand a ajuns la mormant, Isus a plans. Era Fiul lui Dumnezeu, dar in chip desavarsit era si Om, dar fara pacat, in mijlocul durerii. Dupa ce S-a rugat, Domnul a strigat cu glas tare: „Lazare, vino afara!“.

Acesta a iesit cu fasiile cu care era legat si Domnul a poruncit: „Dezlegati-l si lasati-l sa mearga“. Hristos este Invierea si Viata, in El este compasiune si putere.

Si noi, pana nu L-am cunoscut pe Hristos, am fost infasurati cu legaturile mortii, dar El ne-a inviat la o viata noua. Astazi, Hristos vrea sa te elibereze si pe tine, cititorule, de legaturile mortii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.