Este bine sa fie milionar pastorul?

Este bine sa fie milionar pastorul?

In timpurile moderne, multi pastori traiesc o viata luxoasa si usoara care-i determina pe oameni sa se intrebe daca e bine pentru un om al lui Dumnezeu sa traiasca la un asemenea standard.

Numerosi pastori s-au aparat, citand versete ca acesta: „Caci Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace, si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde.” (Ieremia 29:11). Dar este intr-adevar bine pentru un pastor sa fie milionar?

Nu exista nici o indoiala ca, atunci cand Dumnezeu ne-a creat, El ne-a predestinat pentru lucruri mari. De fapt, Isus spune ca: „Hotul nu vine decat sa fure, sa injunghie si sa prapadeasca. Eu am venit ca oile sa aiba viata, si s-o aiba din belsug.” (Ioan 10:10)

Averea este doar un aspect al unei vieti abundente pe care Dumnezeu o are in plan pentru noi. In acest context, este bine pentru un pastor sa fie milionar, dar nu in mod absolut, deoarece Biblia ne spune ca omul nu poate sluji la doi stapani, caci pe unul il va iubi iar pe celalalt il va uri.

Este bine sa fie milionar pastorul?

Deci, Dumnezeu nu are nici o problema ca un pastor este milionar, dar poate deveni o problema atunci cand milioanele incep sa controleze si sa conduca viata pastorului in locul lui Dumnezeu.

Sa-l luam pe Avraam, de exemplu. El a fost foarte credincios lui Dumnezeu si avere sa imensa a venit ca o binecuvantare de la Dumnezeu. Niciodata Avraam nu a lasat averea sa se interpuna intre el si Dumnezeu.

In acelasi fel ar trebui sa se comporte un pastor care este binecuvantat cu milioane de dolari: el nu trebuie sa uite ca este un slujitor al lui Dumnezeu si nu un sclav al banilor.

De asemenea, Isus ne spune ca „este mai usor sa treaca o camila prin urechea acului, decat sa intre un bogat in Imparatia lui Dumnezeu.” (Matei 19:24)

Banii aduc un fals sentiment de securitate care ii face pe oameni sa creada ca nu au nevoie de Dumnezeu. Intr-un cuvant, e in regula pentru un pastor sa fie milionar, atata timp cat el ramane fidel la chemarea lui Dumnezeu.

Sursa: allchristiannews

One thought on “Este bine sa fie milionar pastorul? Sau nu?”
  1. Cand e vorba de bogatii pastorii dar nu numai ei prefera sa citeze versete din Vechiul Testament in care bogatia nu era condamnata , dimpotriva. Insa in Noul Testament situatia se schimba radical, (Matei 19-24) Hristos a criticat imbogatirea , de aceea in biserica primara oamenii isi vindeau averile si le imparteau intre ei, asa cu ia invata Hristos. Deci daca vrei sa fi corect citeaza Noul Testament si lasa vechiul pentru evreii mozaici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: