Episcop mormon arestat pentru exploatare sexuala de minori. Biserica a reactionat imediat!

Episcop mormon arestat pentru exploatare sexuala de minori. Biserica a reactionat imediat!

Episcop mormon arestat pentru exploatare sexuala de minori.

Michael Wayne Coleman , în vârsta de 53 de ani, a fost arestat recent și acuzat de atragerea unui minor în scopul exploatării sexuale, după examinarea judiciară a laptopului și telefonului mobil deţinute de acesta.

El era episcop într-o comunitate mormonă şi totodată manager regional la compania Educatius International. Acesta se ocupa de studenţii care doresc sa învete în Statele Unite.

Autorităţile au descoperit grafice de conversaţii pe teme sexuale şi un schimb de fotografii nud cu un student în vârstă de 17 ani din Brazilia, a declarat detectivul Steve Berry, un purtător de cuvânt al poliției Mesa, pentru USA Today.

Poliția a felicitat compania Educatius International ca au pus sechestru pe laptopul şi telefonul mobil al lui Coleman, imediat ce au primit o plângere de la un alt student în vârstă de 16 ani .

Adolescentul s-a plâns de faptul că Coleman i-a cerut o îmbrățișare și sărut în timpul unei sesiuni de chat pe Facebook „, confirmă documentele judiciare. Băiatul s-a simţit extrem de inconfortabil la propunerile făcute de episcop.

A povestit totul familiei unde locuieşte în gazdă, care a contactat imediat Educatius.

Ancheta poliției

Compania a confiscat dispozitivele electronice de la Coleman, revizuind conversaţiile neprotrivite. Imediat a fost suspendat din funcţie.  Ancheta poliției a fost inițiată de către Educatius, reiese din raportul poliţiei.

Aceasta datează de la începutul lunii noiembrie, însa a necesitat destul timp ca detectivii să urmarească conversaţiile digitale.

La inceputul anchetei Coleman era episcop mormon, însa de de atunci a fost eliberat din aceasta functie. Biserica a reacţionat imediat:

„Orice persoană care abuzează în acest mod este supus atât urmăririi penale, cât şi măsurilor disciplinare ale Bisericii”, declară Eric Hawkins,  purtător de cuvânt al Bisericii mormone.

Acesta a spus că s-au  luat măsuri imediate împotriva lui Coleman . „Biserica are toleranță zero față de abuzul de orice fel. Ne-am luat smartphone-uri , laptop-uri și tablete . Internetul poate transforma o lume foarte mare intr-una foarte mica”.

Politia este îngrijorată de presupuse victime suplimentare, deoarece Coleman avea acces la minori. Atat prin activitatea sa, cat și prin intermediul bisericii. Însa pana acum nu a fost acuzat de nicio crimă suplimentară.

Coleman menționa în timpul convorbirilor cu adolescentul brazilian cum ca relația lor s-ar reflecta negativ asupra bisericii și a familiei sale, potrivit documentului instanței . Din analiza conversatiilor rezulta frica acestuia de a nu fi prins si de a face inchisoare.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.