Emoții, lacrimi și îmbrățișări. Elevii claselor a XII-a de la Liceul Teologic Adventist „Ștefan Demetrescu” din Bucuresti s-au reunit duminica 27 mai a.c. într-un cadru festiv și plin de culoare, în aula Centrului de Conferinte Auditorium Pallady.

Aceasta încântătoare reuniune a fost prilejuită de evenimentul unic și emoționant al absolvirii celor patru ani de liceu. Profesori, elevi și invitați, s-au bucurat împreună în această ocazie. Ei au retrăit într-o sensibilă notă sentimentală, amintiri și întâmplari care au scris istoria acestei etape din viața lor.

Pentru toți oamenii, cei mai frumoşi ani din viaţă sunt fără-ndoială cei din perioada liceului. Anii în care se leaga prietenii, se încheagă caractere, se construiesc vise și se formează concepția despre lume, viață și Dumnezeu. Sunt anii care te formează ca om pentru viitorul care va veni și din care vei face parte.

Singurul și marele regret este că acești ani trec (parcă) prea repede și perioada aceasta de efervescență care face trecerea de la adolescență la tinerețe este prea „scurtă”.

Liceul Teologic Adventist

Am văzut în sala părinţi emoţionaţi care îşi ştergeau discret lacrimile din colțul ochiului, și pe scenă tineri frumosi si entuziasmaţi, alături de cadre didactice, copleşite de un alt final, al unei noi generații…de despărţirea de “copiii lor” pe care i-au dădăcit, iubit, certat, încurajat, timp de 4 ani.

 

Acestor tineri deosebiţi, viața le va oferi de-acum înainte alte oportunități, alte provocări, alte relații umane, alte surprize, dar fundamentul educațional căpătat în 4 ani la LTA, va rămâne ca o piatră de temelie în definitivarea lor ca oameni iubitori de Dumnezeu.

Cuvântul inspirat nu a lipsit nici la această ultimă și importantă întâlnire. Acesta a fost prezentat de directorul liceului, domnul Adrian Mihalcea. Un adevărat profesionist, un om sincer, respectat de colegi si elevi deopotrivă.

Dealtfel întregul corp profesoral este format din oameni responsabili, pregătiți și dedicați. Seriozitatea și munca sunt atuurile prin care au transformat acest liceu. Astazi LTA este una dintre cele mai bine cotate instituții de învățămant din București și chiar din țară.

Și nu putem trece cu vederea un lucru esențial: domnul Mădalin Avrămescu, capelanul liceului. El este mai tot timpul în mijlocul elevilor, coordonând cu succes toate evenimentele care au loc atât în cadrul intern, cat și în afara liceului…

Ești rugă purtată

Acest frumos eveniment s-a încheiat cu piesa muzicală „Ești rugă purtată”, compusă si interpretată la pian de prof. dr. Mihai Laurențiu Bejinariu, care s-a constituit într-o dedicație și totodată în singura speranță certă pentru un viitor luminos, pentru toți absolvenții liceului și nu numai.

A fost un sfârșit de liceu cu multe flori, emoții, îmbrăţişări, fotografii, urări…după care totul se va transforma în amintiri. În cele mai frumoase si deosebite amintiri! Să le păstraţi cu grijă, dragi tineri, şi să adăugaţi alături de ele altele la fel de frumoase, in călătoria pe care bunul Dumnezeu v-a pregătit-o pe acest pământ!

Transmisiunea în direct și fotografiile au fost realizate de Sorin Stoica – Pianistul Azs Media-Tv. Veți găsi toate fotografiile realizate în această ocazie pe pagina aferentă.

Autor: Dana Dobre