Echipamente care asigură protecția la locul de muncă

Echipamente care asigură protecția la locul de muncă

Echipamente care asigură protecția la locul de muncă

Ce este protecția muncii

Știm cu toții că anagajații, indiferent de meseria practicată și de specificul activității desfășurate la locul de muncă, sunt expuși unor riscuri profesionale. Acestea pot fi reduse cu ajutorul unor măsuri pe care angajatorul trebuie să le ia, iar angajatul, să le respecte, în acord cu legislația în vigoare.

Protecția muncii (securitate și sănătate în muncă) se referă la sistemul de măsuri luate ca să controleze riscurile de vătămare sau îmbolnăvire a lucrătorului, ca urmare a activității sale profesionale.

Potrivit Legii, securitatea și sănătatea în muncă înseamnă „ansamblul de activități instituționalizate având ca scop asigurarea celor mai bune condiții în desfășurarea procesului de muncă, apărarea vieții, integrității fizice și psihice, sănătății lucrătorilor și a altor persoane participante la procesul de muncă”.

De ce este importantă protecția muncii

Scopurile declarate ale protecției muncii sunt menținerea sănătății și a capacității de muncă a lucrătorului, prin atingerea unui nivel cât mai înalt de siguranță a acestuia, la serviciu.

Numeroasele accidente, îmbolnăviri profesionale și alte tipuri de evenimente nedorite petrecute la locul de muncă, de-a lungul timpului, și soldate cu vătămarea fizică, emoțională sau psihică a lucrătorilor sau chiar cu moartea unora dintre aceștia au impus crearea unui cadrul legal care să oblige la desfășurarea lucrului în condiții optime de siguranță.

Iar pe măsură ce s-au stabilit norme de securitate și sănătate în muncă, s-au creat și sancțiuni atât pentru angajatorii care nu-și respectă obligațiile legale în domeniu, cât și pentru lucrătorii care ignoră măsurile de protecția muncii impuse de angajatori.

De ce ținem cont la achiziționarea echipamentelor de protecție?

Este știut faptul că producerea accidentelor de muncă în cadrul firmei are întotdeauna efecte nefavorabile asupra activității desfășurate și asupra psihicului angajaților, riscând pierderi financiare însemnate și deteriorarea imaginii publice a societății.

De asemenea, pentru neorganizarea activității de protecția muncii în cadrul firmei se percep amenzi mari.

În acest caz, este imperios necesar să asigurăm protecția cu echipamente adecvate. Dar cum alegem firma de unde să achiziționăm aceste produse? Evident, vom căuta o firma cu experiență și expertiză în domeniu.

Compania Ronsal are toate atributele pentru a ne decide să achiziționăm echipamentele realizate cu experiență, seriozitate, profesionalism. Oferta este consistentă și foarte bună.

La Ronsal găsim echipamente care respectă standardele europene, de la protecția respiratorie, până la protecția pielii, a ochilor, etc. De la semimăști până la echipamentele de protecție împotriva căderilor de la înălțime…

Certificare – Oeko-Tex®

De asemenea, este foarte important faptul că această companie a obținut certificarea – Oeko-Tex® Standard 100.

Acesta este un sistem de certificare pentru produsele textile fabricate din materiale evaluate ca fiind inofensive pentru sănătatea umană. Testarea este efectuată de 17 institute de testare care împreună formează asociația internaținală Oeko-Tex®.

Criteriile după care acestea sunt evaluate, sunt bazate pe cercetări recente și sunt actualizate în permanență.Certificarea Oeko-Tex® Standard 100 a fost obținută pentru următoarele colecții: R8ED, VISION și 4TECH.

STANDARD 100 by OEKO-TEX® este un sistem de certificare utilizat la nivel global pentru materii prime, fondat în anul 1992 în Germania. Cerința principala a standardului o reprezintă dezvoltarea criteriilor de verificare, a valorilor limită și a metodei de testare pe bază științifică.

Acest concept este unul deschizător de drumuri, contribuind la siguranța consumatorului și eficiența produselor.

Verificările Oeko-Tex® pentru substanțe periculoase se orientează în principal după scopul utilizării respectivelor textile și materiale. Cu cât contactul unui produs cu pielea este mai mare, cu cât mai sensibilă este pielea, cu atât standardele care trebuie respectate sunt mai stricte.

De asemenea, certificatul atestă și faptul că atât în materiile prime cât și în cadrul procesului de producție nu sunt utilizate:

  • Substanțe interzise de lege (coloranți cancerigeni);
  • Substanțe chimice reglementate prin lege (formaldehidă, metale grele);
  • Substanțe chimice cunoscute ca fiind periculoase pentru sănătate, chiar dacă încă nu sunt reglementate prin lege (pesticide, coloranți, alergeni).
Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.