E rusinos sa te afisezi cu Isus?

E rusinos sa te afisezi cu Isus?

E rusinos sa te afisezi cu Isus?

Ne-am cunoscut in urma cu aproximativ 20 de ani, intr-un partid politic. Ne-am avut intotdeauna bine. Nu ne-am certat, nu ne-am contrazis niciodata. Ne-am respectat reciproc …

M-a regasit dupa un timp pe Facebook si a solicitat prietenia pe reteaua sociala. Dupa aceea, m-a sters din lista ….

Am tras concluzia – si nu e pripita – ca acest lucru s-a intamplat din cauza postarilor religioase, crestine de pe pagina mea. Nu este nici prima si nici ultima care se debaraseaza in acest mod si da bir cu fugitii din cauza postarilor crestine. Ba cate unii chiar au recunoscut din start ca nu agreeaza acest gen. Si nu au dat unfollow, ci m-au sters total.

Celor mai multi le sta in gat crestinismul. Si mai ales Isus Hristos. Nu vor sa auda, nu vor sa stie, nu vor sa inteleaga. Ei vor ca Mantuitorul sa fie un fel de accesoriu, de care sa se foloseasca doar atunci cand au ei nevoie.

Cand il cheama, sa fie prezent acolo, degraba, sa-i scoata din necaz, sa le rezolve problemele. Apoi, la revedere …

„Credinta e in inima”

Am auzit de multe ori sintagma „credinta e in inima”. Dar e rusine sa te tot afisezi cu Isus. Ce atata religie? E degradant pentru niste oameni moderni din secolul 21. Avem viata noastra, cutumele noastre … ce atata nevoie de Isus? Isus sa stea acolo, intr-un colt, sa se execute cand il chemam noi.

Intr-adevar, credinta e in inima. Dar cum o manifestam? De ce sa-mi fie rusine sa postez despre El, Cel care mi-a netezit calea ori de cate ori oamenii m-au infundat?

De ce mi-ar fi rusine sa vorbesc despre Cel care ma tine, intr-o lume debusolata si trista? Cum sa Il dezonorez pe Cel care aduce ploaia si da painea pe pamant?

De ce mi-ar fi rusine sa Il laud zilnic si sa ma inchin doar Lui, Celui care sustine intregul univers?

Traim intr-o lume in care oamenilor NU le e rusine sa se imbete si sa se clatine pe strazi, sa injure de sfintii la care ulterior se inchina. O lume in care barbatii isi bat cu nerusinare sotiile si apoi se mandresc cu asta, in care copiii fura bani din casa sau vand lucruri pentru droguri si alte nenorociri.

Aceasta lume decazuta si imorala, ce sfideaza rabdarea si bunatatea lui Dumnezeu, este o lume in care inselatoria, minciuna, furtul, au ajuns virtuti. IMI E RUSINE de aceasta lume si pot afirma acest lucru oriunde, oricand si oricui.

In schimb nu mi-e deloc rusine sa stau de partea Imparatului, a Celui care este Lumina, Putere, Sfintenie si Dragoste!

Asa ca, celor care vin si tot ei singuri pleaca de pe o amarata de lista Facebook, le urez drum bun! Lucrul acesta spune mult despre ei, despre caracterul lor. O fac in mod virtual, dar nu-i impiedica nimic sa se manifeste la fel si in viata reala.

In ceea ce ma priveste, voi face tot posibilul sa ma conformez Celui care m-a creat.

Autor: Dana Dobre

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.