Dynamis 1Canta cu pasiune, canta cu entuziasm si dragoste. E imposibil sa nu-i remarci in decorul din ce in ce mai bine conturat al muzicii crestine de calitate, acea muzica centrata pe Dumnezeu, ca unic Creator si Rascumparator al omului.

Este corul de copii Dynamis. Din punct de vedere etimologic, semnificatia numelui „Dynamis” ne duce cu gandul la dinamica, forta vitala, puterea de a se afirma si de a actiona, iar corul Dynamis a dovedit cu prisosinta in cei peste patru ani de activitate ca numele se justifica pe deplin.

Am stat de vorba cu domnul Doru Dobrica, profesor de muzica si pianist pentru a afla cat mai multe lucruri despre acest cor de copii, atat de indragit de publicul din tara, cat si de peste hotare.

Cum a luat fiinta Dynamis si cine sunt copiii care canta?

„Ideea de a infiinta corul a venit la propunerea mai multor prieteni care vedeau in mine si sotia mea, Alina, un potential din acest punct de vedere. La inceput am ezitat, dar dupa un timp am inteles ca este momentul sa incepem. Pentru ca la scolile unde lucram ca profesori de muzica si pian am realizat multe lucruri frumoase, am zis ca e cazul sa facem acelasi lucru, poate si mai bine, in cadrul bisericii de care apartinem”, a precizat profesorul Doru Dobrica.

Doru DobricaCorul Dynamis a fost infiintat in vara lui 2010. La ora actuala avem copii din Alexandria, Rosiori de Vede, Peretu, Zimnicea si Tiganesti. Pana acum am avut concerte in biserici adventiste si in sali publice in tara si in strainatate. Unele concerte au fost caritabile. Am cantat si la diverse evanghelizari si proiecte, precum Satul biblic. In fiecare an, dupa incheierea anului scolar avem un concert foarte important (eventual turneu) care se incheie cu o tabara pt.relaxare si bucurie. Primul CD a fost lansat in vara anului 2012 si s-a intitulat „Domnul e pastorul meu”. In prezent din grup fac parte aproximativ 35 de copii.

Muzica, selectata din repertoriul religios international. Versurile sunt compuse de sotii Dobrica

„Muzica pe care o interpretam este selectata de noi din repertoriul religios international si aranjata pentru cor de copii, in mod special pentru Dynamis, la unison, dar si pe 2 sau 3 voci, cu parti de solisti si cu acompaniament de pian. Versurile le fac personal, ajutat de multe ori de sotia mea. Avem si echipa tehnica. Aceasta se ocupa de sonorizare, de inregistrare sunet si video. Pe viitor speram sa primim invitatii, ca si pana acum, din diverse zone ale tarii si ale Europei si sa le putem onora la o calitate cel putin asemanatoare momentului de fata, daca nu si mai buna”.

Daca Dumnezeu binecuvanteaza o lucrare, nimic nu e mai frumos decat acest lucru

„Cand ne-am simtit abatuti si descurajati, activitatea cu acesti copii, felul in care ei transmit optimismul si felul in care doresc sa-L laude pe Dumnezeu, toate acestea, ne-au dat putere sa trecem peste orice si sa vedem ca o binecuvantare munca in domeniul coral pe care o realizam impreuna. Toti cititorii trebuie sa stie ca, daca Dumnezeu binecuvanteaza o lucrare, atunci nimic nu e mai frumos decat acest lucru”.

„La multe piese avem pasaje pe 3 voci. E-adevarat, la altele pe 2 voci, dar si multe unison-uri. De regula noi cantam doar cu acompaniament de pian. Piesele noului album au numai pianul ca acompaniament instrumental, considerand ca in felul acesta punem mai bine in evidenta vocile copiilor, chiar daca acest lucru este mai greu si necesita mult efort si repetitie. Asadar repetitiile sunt baza pregatirii si laboratorul de „slefuire” vocala, copiii nefiind elevi la scoli de muzica. Insa multi dintre ei se pregatesc individual in acest domeniu. Copiii sunt selectati de la clasa a 3-a pana la a 12-a. Am ales sa cantam muzica religioasa pentru ca dorim sa intoarcem inimile oamenilor spre Dumnezeu. In felul acesta chiar si copiii din Dynamis au o preocupare ce tine de relatia cu Dumnezeu (prin muzica). Si mai este un lucru: relatia lor in interiorul corului”.

Dynamis lanseaza un nou CD: „ Cantam slava Lui”. Dynamis2

Piese:
1.Mana de mana
2.Hine ma tov
3.Cantam slava Lui!
4.Tu esti puterea mea!
5.Atat de mult
6.Glorie, osanale
7.Sing Noel
8.In Betleem
9.In ieslea din Betleem
10.Ne bucuram!
11.Langa Tine

Daca cei care afla de noi prin intermediul acestui site doresc sa ne asculte intr-un concert live, pot fi prietenii paginii de Facebook Corul de copii Dynamis, iar de aici pot afla locurile in care noi avem concerte. Asadar sunt invitati la concertele noastre cu mult drag!