The remains of a mid-16th century church known as the Temple of Santiago, as well as the Temple of Quechula, is visible from the surface of the Grijalva River, which feeds the Nezahualcoyotl reservoir, due to the lack of rain near the town of Nueva Quechula, in Chiapas state, Mexico, Friday, Oct. 16, 2015. It's the second time this has happened. In 2002, the water was so low visitors could walk inside the church. (AP Photo/David von Blohn)

Ruinele unei biserici din secolul al XVI-lea au aparut din adancuri, la suprafata raului Grijalva din Mexic, dupa ce nivelul apei a scazut cu 25 de metri.

Biserica „Temple of Santiago”, construita in 1564 in Mexic, a fost acoperita de apa in urma unor inundatii puternice, petrecute in 1966. Situata in localitatea Quechula, biserica veche de 400 de ani a reaparut pentru a doua oara la suprafata izvorului Nezahualcoyotl, dupa ce nivelul apei a scazut foarte mult.

„Localnicii sunt fericiti, sarbatoresc ca un miracol. Cativa vin aici sa manance si sa se roage, unii vin sa faca afaceri. Le-am vandut peste, s-au facut procesiuni in jurul bisericii”, a spus un localnic.

Si in 2002, locuitorii au putut sa admire biserica si chiar au putut sa mearga in interiorul ei, relateaza stirileprotv.ro.

Biserica are 61 de metri inaltime, o latime de 14 metri si pereti inalti de 10 metri, iar turla bisericii masoara 16 metri.

Potrivit arhitectului Carlos Navarete, care a lucrat cu autoritatile mexicane la un raport asupra cladirii, biserica „a fost abandonata din cauza molimelor din perioada 1773-1776”.
Ruinele s-au pastrat in conditii incredibil de bune, iar fatada a ramas nealterata de trecerea timpului.