Dumnezeu ne-a vorbit prin Fiul Sau

Dumnezeu ne-a vorbit prin Fiul Sau!

Dumnezeu ne-a vorbit prin Fiul Sau!

Evrei 1:1-2 Dupa ce a vorbit in vechime parintilor nostri prin prooroci, in multe randuri si in multe chipuri, Dumnezeu, la sfarsitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus mostenitor al tuturor lucrurilor, si prin care a facut si veacurile.

Dumnezeul nostru bun a vorbit de la inceput si nu S-a lasat fara marturie in lume. Prin Moise ne-a dat istoria creatiei, a caderii, a potopului, a salvarii, a alegerii si a felului in care Dumnezeu a scos poporul din robia Egiptului.

Apoi ne-a vorbit prin profeti care au auzit vocea Lui si care i-a inspirat sa scrie. A vorbit Dumnezeu prin minuni, prin prooroci, si prin istoria lunga a poporului Israel. Dumnezeu insa a vorbit la sfarsitul acestor zile prin Fiul Lui, Isus Hristos.

Vorbirea prin prooroci a fost una, dar vorbirea prin Fiul a fost extraordinara.

Ne putem imagina ce a insemnat pentru Domnul Isus Hristos coborarea Sa din cer in aceasta lume plina de pacate? EL, Fiul, a fost din vesnicii in Casa Tatalui.

Inainte de a crea pamantul, El a creat ingerii. Nenumarati ingeri asteptau cel mai mic semn din partea lui Hristos pentru a asculta Cuvantul Sau si a implini voia Sa. Serafimii strigau: „Sfant, sfant, sfant este Domnul ostirilor.“

Fiul lui Dumnezeu

Apoi a venit momentul cand Isus a parasit locurile minunate, unde totul este lumina si dragoste, unde Dumnezeu Insusi este lumina. Domnul a venit pe pamant si a trebuit sa-Si desfasoare lucrarea in imprejurarile pricinuite de pacat si intr-o impotrivire asa de mare fata de Sine.

El, care este Lumina, a trebuit sa traiasca treizeci si trei de ani inconjurat de intunericul moral, unde totul Ii era potrivnic. Pe pamant, totul era pacat si in contradictie cu Dumnezeu.

El, Fiul lui Dumnezeu, care a fost bucuria Tatalui, S-a hotarat sa intre in lumea noastra, ca sa guste moartea pentru toti, ca sa infaptuiasca marele plan de mantuire al lui Dumnezeu. Sa fim multumitori ca Dumnezeu ne-a vorbit prin Fiul Sau!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.