76bfde115b886e52d301613e8c3d4b66Un taran a pus pe acoperisul casei un indicator de directie a vantului. Pe el a scris: „Dumnezeu este dragoste”. A fost intrebat ce inseamna inscriptia. Raspunsul a fost: „Incotro ar bate vantul, Dumnezeu este mereu dragoste.”

Veni ziua jalei pentru el; sotia lui iubita muri. Dar in mijlocul adancii lui suferinti si a necazului, el ramase neclintit savurand pacea lui Dumnezeu, care lumea nu o poate da. Ce ii dadea sprijin si consolare in durerea lui? Ce era scris pe indicatorul de directie a vantului: Dumnezeu este dragoste!

El spunea: „Ce este scris pe indicatorul meu m-a invatat si mi-a amintit mereu de adevarul Cuvantului, pe care l-am scris acolo cand mi-a mers bine: Dumnezeu este dragoste. Aceste cuvinte ma poarta prin toate necazurile.”

De aceea si noi, cand suntem in necaz, sa nu uitam ca in spatele lui este masura de dragoste a Tatalui nostru ceresc. Sa nu uitam cuvintele Scripturii: ” De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu…

Cine ne va desparti pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau stramtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de imbracaminte, sau primejdia…”