El face sa rasara soarele Sau peste cei rai si peste cei buni, si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti.
Matei 5.45

Intotdeauna, pentru a-ti face un prieten e nevoie de eforturi, dar si pentru a-l pastra e nevoie de eforturi. Eforturile fiecarui om de a deveni si de a ramane prieten cu Dumnezeu vor fi binecuvantate din plin.
Cei ce sunt prieteni cu Dumnezeu vor trai pentru totdeauna. Viata vesnica este un dar de pret pe care Dumnezeu il va da tuturor celor ce cauta prietenia sa (Romani 6:23). Gandeste-te putin ce ar insemna pentru tine viata vesnica!

Dumnezeu „da tuturor viata, suflarea si toate lucrurile“ si „nu s-a lasat fara marturie, intrucat v-a facut bine, v-a trimis ploi din cer, si timpuri roditoare, v-a dat hrana din belsug, si v-a umplut inimile de bucurie“.
Ce bun este Dumnezeu! El descopera in actiunea Sa nu numai slava si puterea Sa, ci si bunatatea si dragostea Sa fata de oameni. Dar cel mai maret lucru este că El L-a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca „oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica“ (Ioan 3.16).

Dragostea lui Dumnezeu se arata si mai mare, daca ne gandim cat de putina multumire primeste El pentru aceasta. Cat de mult Il doare cand la oferta Sa de dragoste, mantuirea si iertarea prin jertfa Fiului Sau, se raspunde mereu cu indiferenta! Sa ne inchipuim ca am avea copii, pe care ii iubim, pentru care facem tot ce este posibil, iar raspunsul lor la aceasta ar fi indiferenta. Acasa, copiii ar sta la masa noastra, ar pleca fara sa spuna un cuvant de multumire si intreaga zi s-ar comporta de parca nu ne-ar cunoaste.

Dar totusi, bunatatea lui Dumnezeu dainuie inca. „Sau dispretuiesti tu bogatiile bunatatii, ingaduintei si indelungii Lui rabdari? Nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?