Dumnezeu a ramas cea mai mare dragoste a mea

Tom Orley a fost invitatul de onoare al Bisericii Penticostale New Life din Redcar, Marea Britanie, in ziua cand a implinit 100 de ani.

In anul 2000, aceasta biserica a fost distrusa de un incendiu. La vremea respectiva Tom Orley slujea ca pastor la Redcar Assembly of God Church, insa, nemaiavand un loc permanent unde sa se adune , enoriasii au au asteptat pana in 2011, cand o noua biserica a fost construita in locul celei incendiate.

Fostul pastor, Tom Orley a fost invitat de onoare al Bisericii in ziua cand a implinit 100 de ani, care s-a produs exact in ziua Rusaliilor. „Este cea mai mare bucurie sa ma aflu aici, este ceva special pentru mine, este minunat”, a spus Tom, care a fost inconjurat de familie, prieteni si enoriasi.

Tom s-a nascut in 1914 in anul declansarii Primul Razboi Mondial si copil fiind, a supravietuit bombardamentului german de la Hartlepool. Mai tarziu in viata, el a lucrat la caile ferate inainte de a deveni pastor in Hartlepool.

Mergea pe jos sau cu bicicleta la adunare

In tot acest timp el isi aminteste cum mergea pe jos sau cu bicicleta pentru a-si vizita „turma” in toate anotimpurile. Dupa aproape 20 de ani, de la Hartlepool, s-a mutat la Redcar in 1964. In 1990, impreuna cu enoriasii a ridicat o noua biserica in locul celei vechi care era intr-o stare avansata de degradare.

Dar, dupa doar 10 ani cladirea a fost distrusa intr-un incendiu. A fost o lovitura devastatoare pentru toata lumea din biserica, inclusiv pentru Tom. Nepotul lui, Paul Mileham, a declarat: „Biblia pe care a primit-o de la sotia sa a fost pierduta in incendiul care a devastat biserica.”

Un slujitor al Domnului, dar si un sot exemplar: si-a ingrijit sotia paralizata

Sotia lui, cu care se intelegea foarte bine, a fost diagnosticata cu probleme loco-motorii si a ajuns intr-un scaun cu rotile. Tom si-a mentinut activitatea sa de slujitor al bisericii in timp ce se ingrijea si de sotia sa paralizata, care a decedat la varsta de 60 de ani.

Se ruga pentru fiecare membru in parte. S-a retras la 92 de ani

Tom Orley a slujit biserica pana in anul 2006, cand in cele din urma s-a retras la varsta de 92 de ani. In ultimii ani, Tom a trecut prin mai multe situatii. La 95 de ani a cazut de pe scari si si-a spart capul. Dar Tom este o persoana puternica si a reusit sa treaca peste toate situatiile grele. Paul si sotia lui, spun despre el ca „este un adevarat supravietuitor.”

Ruth, fiica lui Tom, a declarat ca tatal sau a fost intotdeauna dedicat bisericii si turmei pe care o pastorea: „se ruga pentru fiecare membru in parte, in fiecare zi”. Tom Orley a avut inca sapte frati, singurul in viata fiind Ronnie, 93 de ani. El a avut patru copii, John, Joyce, George si Ruth, 11 nepoti, 12 stranepoti si patru stra-stranepoti.

Si la venerabila varsta de 100 de ani, Domnul este in continuare cea mai mare dragoste a lui Tom.

Sursa: gazettelive.co.uk