Dragostea unei mame a sfidat avertizarile de siguranta: si-a salvat fiica din mainile extremistilor din Statul Isalmic

Dragostea unei mame a sfidat avertizarile de siguranta: si-a salvat fiica din mainile extremistilor din Statul Isalmic

2348F25500000578-2840365-image-37_1416374076435O mama olandeza a sfidat toate avertizarile privind propria siguranta si a calatorit in Siria, pentru a-si salva fiica din ghearele Statului Islamic.

Purtand o burka, femeia din Maastricht – pe nume Monique – a trecut din Turcia in orasul sirian Raqqa pentru a-si salva fiica de 19 ani, Aicha.

Fata a apelat la mama ei luna trecuta pentru ajutor, dupa ce s-a convertit la islam si s-a casatorit cu Omar Yilmaz, un cunoscut jihadist olandez.

Monique a fost avertizata de catre autoritatile olandeze ca misiunea de salvare este extrem de periculoasa si in plus ar putea fi chiar urmarita penal pentru „colaborarea cu jihadistii”.

Cu toate acestea ea a sfidat avertismentele si a aranjat pe Facebook misiunea de slavare pentru fiica ei, relateaza Daily Mail.

Ziarul Algemeen Dagblad a informat ca ea s-a destainuit familiei si prietenilor: „Uneori esti nevoit sa faci ceea ce trebuie. Cred ca ceea ce fac este bine. Fiica mea vrea sa se intoarca acasa, dar nu poate pleca din Raqqa fara ajutor”.

Dupa curajoasa misiune de salvare, despre care nu au aparut detalii suplimentare, mama si fiica au fugit din Siria si au trecut frontiera in Turcia, unde Aicha a fost arestata pentru ca nu avea pasaport.

Oficialii Ministerului de externe olandez fac demersuri diplomatice pentru aducerea celor doua femei in tara.

Francoise Landerloo, avocatul familiei a declarat pentru ziarul Algemeen Dagblad: „Este remarcabil faptul ca mama a reusit sa o gaseasca si sa o salveze pe fiica ei”.

Surse: ziare.com

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.