Dragostea si compasiunea credinciosilor ii determina pe refugiatii musulmani sa-L accepte pe Hristos: „Copiii nostri trebuie sa fie crestini!”

Dragostea si compasiunea credinciosilor ii determina pe refugiatii musulmani sa-L accepte pe Hristos: „Copiii nostri trebuie sa fie crestini!”

Syrian refugee children pose as they play near their families' residence at Al Zaatari refugee camp in the Jordanian city of Mafraq, near the border with Syria, January 30, 2016. REUTERS/ Muhammad Hamed
Refugiatii sirieni care au fugit din tarile predominant musulmane, imbratiseaza crestinismul si ii invata pe copiii lor despre Isus, dupa ce au experimentat dragostea si compasiunea credinciosilor din Grecia.

Numai in acest an, peste 126.000 de refugiati au intrat in Grecia, iar anul trecut, mai mult de 500.000 de refugiati au ajuns pe insula Lesbos, consemneaza BBC, citat de Gospel Herald.

Conform unui raport al misiunii Christian Aid, exista nenumarate grupuri crestine care lucreaza neobosit in aceste regiuni si ajuta la furnizarea de hrana, imbracaminte si paturi pentru refugiatii noi sositi.

Un lider al unui grup crestin a declarat ca voluntarii lor sunt in masura sa comunice cu refugiatii sirieni, irakieni si kurzi in propria lor limba, permitandu-le astfel sa impartaseasca dragostea lui Hristos cu cei traumatizati de asemenea experienta.

Liderul ministerului a relatat cazul unui refugiat care s-a convertit la crestinism dupa ce a fost martorul amabilitatii lucratorilor crestini:

Saddam (numele a fost schimbat din motive de securitate) parea sa fi fost un om cu studii inalte din clasa de mijloc din Siria.

Cand a ajuns impreuna cu familia lui in locul de cazare a refugiatilor, in primul rand l-a intrebat pe lucratorul care se ocupa de el daca este musulman sau crestin. Acesta l-a intrebat pentru ce vrea sa cunoasca acest aspect.

Cu lacrimi in ochii, Saddam i-a spus: „Am nevoie de cineva care sa vorbeasca cu mine despre Isus”. Dupa ce a fost pus in legatura cu liderul grupului crestin refugiatul a marturisit:

Toate tarile musulmane ne-au intors spatele. Toate natiunile musulmane au furat din comorile noastre. Ei ne-au invatat sa nu avem incredere in crestini, pentru ca sunt mincinosi. Eu am venit in Grecia, ma gasesc in cel mai bun loc, cu cea mai buna hrana pentru mine si familia mea. Asemenea dragoste nu am mai vazut. Te rog, invata-ma!

Liderul ministerului i-a explicat si dupa cateva zile omul L-a acceptat pe Iisus ca Domn si Mantuitor. Dupa aceea, Saddam a spus: „Acum trebuie sa-i invati si pe copiii mei, deoarece ei reprezinta viitorul. Copiii trebuie sa fie crestini. Timpul nostru este scurt. Va rog sa-i invatati”.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.