Domnul revine in curand

Gloria Dumnezeului lui Israel se inaltase de la heruvimul deasupra caruia era, la pragul casei … Si gloria Domnului a plecat de deasupra pragului casei si … s-au oprit la intrarea portii dinspre rasarit … Si gloria Domnului s-a suit din mijlocul cetatii si s-a oprit pe muntele care este pe partea de rasarit a cetatii.
Ezechiel 9.3; 10.18,19; 11.23

Avem aici o pagina solemna din istoria lui Israel. Odinioara, Domnul Isi alesese pentru Numele Sau o locuinta in mijlocul poporului Sau (Deuteronom 12.5).

Venise sa o locuiasca in har, spre binecuvantarea alor Sai, iar acestia aveau responsabilitatea de a pastra in ea sfintenia cuvenita casei Sale (Psalmul 93.5). In acest templu sfant insa, ca o suprema provocare, fusesera savarsite cele mai josnice uraciuni pagane.

Intr-adevar, Israel facuse tot ce i-a stat in putinta pentru a-L izgoni pe Domnul din locasul Sau (Ezechiel 8.6).

De aceea, acum Dumnezeu pleaca de acolo! si sa observam cu ce emotionanta incetineala, in etape, pentru a ne face sa simtim cat de profund Il întristeaza aceasta departare, ca si cum i-ar spune lui Israel: «Nu Ma opresti?».

Domnul revine in curand

Gloria a stat intai deasupra pragului casei. Apoi s-a inaltat, dupa care din nou s-a oprit deasupra portii dinspre rasarit a casei Domnului, de parca nu s-ar fi indurat sa plece.

Crestini, sa nu uitam ca noi suntem Templul lui Dumnezeu si ca Duhul Sau locuieste in noi! (1 Corinteni 3.16,17).

Chiar daca Duhul Sfant nu va pleca niciodata de la un crestin (Efeseni 4.30), cată vreme templul inimilor noastre va fi ocupat de idoli, Duhul intristat nu va mai fi activ in noi si comuniunea noastra cu Dumnezeu va fi intrerupta.

El este „un Dumnezeu gelos“, care nu va admite ca afectiunile noastre sa fie impartite intre El si altcineva. (1 Corinteni 10.21; 2 Corinteni 6.15).