Domnul este aproape

Partasia cu un Hristos inaltat este atat de dulce, si totusi, oare de ce o experimentam atat de putin? Pentru ca ne ocupam cu lucrurile noastre, ne purtam cu ingaduinta fata de noi insine, si avem privirile indreptate spre firea noastra si actiunile ei.

Consecinta acestui lucru este o vedere spirituala incetosata. Atunci cand lucrurile ajung astfel, vom fi nevoiti sa ocupam cu judecata de sine timpul preţios pe care l-am fi putut petrece in partasie sfanta si plina de bucurie cu El.

In momentul in care ochiul este indepartat de la Hristos, se lasa intunericul. Atunci cand ochiul este curat, aceasta nu are cum sa se intample (Luca 11.34), si ce inseamna a avea un ochi curat decat a-L avea pe Hristos inaintea privirii?

Cuvintele nu pot exprima puterea si binecuvantarea care vin din a-L avea pe Isus intotdeauna ca obiect al afectiunii!

Atunci cand El sta inaintea inimilor noastre ca subiect care le captiveaza si le satisface, atunci avem pace si putere – pace pentru constiinta si putere pentru a ne stapani afectiunile.

Atunci cand constiinta se bucura de odihna, si afectiunile pot fi deplin satisfacute in Persoana lui Isus. Apoi, continuand sa privim la El, prin puterea Duhului Sfant, imaginea Sa se va reflecta in practica vietilor noastre.

Aminteste-ti, aratarea chipului lui Hristos in vietile noastre este singurul crestinism adevarat! Exista atat de multa religie in lume, dar vai, cat de putin crestinism adevarat! De ce aceasta? Pur si simplu pentru ca Hristos nu este cunoscut, nu este iubit, ci este cautat doar ca Mantuitor.

Ocupandu-ne cu placerile lumii, cu politica sau cu religia ei, devenim slabi si nivelul vietii noastre spirituale este tot mai jos – deoarece cu siguranta aceste lucruri nu sunt in Hristos!

Sursa: Facebook