Doi romani acuzati de santaj: au fost prinsi de ofiteri de politie italieni deghizati in preoti

articol tradus afirmativPolitia italiana a organizat un flagrant in care ofiterii s-au deghizat ca preoti, cu scopul de a prinde doi barbati care santajau un preot catolic, relateaza The Telegraph.

Inregistrarile il surprind pe preotul Gregorio Vitali, in varsta de 70 de ani, avand o conversatie erotica cu unul dintre cei doi barbati, au declarat oficialii.

Cei doi l-au sunat pe preot si l-au amenintat ca daca nu le da suma de 250 000 de euro, vor trimite mass-mediei mai multe inregistrari erotice. Tentativa de santaj dura de mai bine de un an.

Preotul ar fi dat deja 100.000 de euro in schimbul tacerii lor, dar in cele din urma a luat decizia de a povesti totul, atunci cand santajistii au cerut restul de 150.000 de euro.

Presupusii santajisti, Flavius Alexa Savu, 33 de ani si Marcel-Lucian Florin, 23 de ani, locuitori ai orasului italian Vigevano au fost prinsi in flagrant sambata, 21 iunie, de ofiteri de politie deghizati in preoti. Acestia au confiscat un telefon mobil pe care au fost inregistrate convorbirile erotice.

Romanii ar fi amenintat ca predau inregistrarile compromitatoare unui show de televiziune italian, specializat in investigatii si satira.

Ei au fost acuzati de santaj si sunt arestati preventiv intr-o inchisoare din orasul Pavia, la sud de Milano. Politia continua investigatiile pentru a afla daca perechea a avut complici. De asemenea, ei doresc sa stabileasca modul in care preotul a fost capabil de a accesa aceste sume mari de bani.

Preotul a fost eliberat din functie de catre Diaceza locala, aparent din motive de sanatate, potrivit ziarului La Stampa.

Biserica din Vigevano a apelat la implicarea fortelor de lege si ordine pentru a face lumina asupra incidentului si pentru a restabili increderea oamenilor.

Sursa: The Telegraph

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.