041314_church_emk040.JPG

In timpului serviciului duminical de dupa amiaza care a avut loc la Biserica Prezbiteriana Love of Christ din Flushing, New York, un om in varsta, membru al congregatiei, a vazut doi tineri care i s-au parut suspecti. El a continuat sa-i urmareasca „cu ochi de vultur” pe cei doi chiar si in timpul predicii si nu mica i-a fost mirarea cand a vazut ca tinerii au incercat sa fure posetele unor femei.

„Hotii, hotii!”, a strigat omul in coreeana in timp ce se indrepta catre infractori incercand sa-i retina. Un membru al bisericii a declarat ca a fost impresionat de modul in care colegii sai enoriasi au actionat. „Nu-mi vine sa cred cat de repede au reactionat”, a spus el. „fratii din biserica au fost mai iuti decat hotii”. Enoriasii i-au prins pe cei doi si i-au retinut pana a sosit Politia.

Unul din membrii vechi ai bisericii, Charles Lee, care i-a prins, l-a intrebat pe unul dintre cei doi suspecti: „De ce ai vrut sa furi de la cineva in biserica?” Acesta a raspuns ca si el la randul lui a fost jefuit de cineva saptamana trecuta. „Dar asta nu e un motiv”, i-a spus Lee.

Membrii bisericii au declarat Politiei ca cei doi suspecti nu sunt membrii ai congregatiei lor si ca acestia sunt cunoscuti in cartier ca avand o reputatie proasta.

„Am dat o lectie in biserica, aratand oamenilor ca nu suntem o comunitate inchisa, dar nu putem sa permitem tuturor ciudatilor sa vina si sa ne faca rau”, a mai adaugat Lee.

Cei doi suspecti au fost predati Politiei, care ii va investiga si in legatura cu furturile produse cu o ora mai devreme in aceeasi zi la o alta biserica din zona – Korea Gospel Presbyterian Church.

Aici, la doua femei cu varstele de 52 si 59 de ani, li s-au furat de asemenea posetele, au declarat surse din interiorul bisericii. In cele doua posete, conform declaratiilor victimelor se aflau 1.000 dolari in numerar, un card de credit, doua telefoane mobile Samsung, ochelari de soare si o Biblie.

Sursa: nypost.com

Mai citeste si:

O inmormantare strigatoare la cer! (Galerie foto)

Povestea cutremuratoare a unui crestin. Pentru ce exista Biserica?

Predicatorii pot anticipa cutremurele? Recentul seism din Chile a fost profetit de un pastor evanghelic (Video)