Dizabilitatea nu-i poate separa de Dumnezeu: Peste 2 milioane de persoane surde vor avea acces la Sfanta Scriptura

Dizabilitatea nu-i poate separa de Dumnezeu: Peste 2 milioane de persoane surde vor avea acces la Sfanta Scriptura

02Organizatia DOOR International (Deaf Opportunity OutReach) a inceput colaborarea in Rusia cu Institutul pentru Traducerea Bibliei si Societatea Biblica a surzilor, in scopul de a extinde limbajul semnelor in aceasta tara.

Aceasta noua traducere va asigura accesul la Sfanta Scriptura nu numai pentru rusii care sufera de aceasta afectiune, ci si pentru persoanele cu dizabilitati auditive din toata Asia Centrala si Europa de Est, relateaza Actualidad Cristiana.

Se estimeaza ca in urma acestui proiect aproximativ 2,4 milioane de oameni surzi vor avea acces la Biblia in limba materna.

Se preconizeaza ca traducerea rusa sa constituie modelul de baza pentru lucrarile care urmeaza sa fie facute in alte limbi.

Anul trecut Societatea Biblica a Surzilor a inceput o ampla campanie prin care au tradus in premiera Evanghelia in limbajul semnelor pentru in Orientul Mijlociu, cu scopul de a combate eforturile statului islamic (DAESH) care recrutau oamenii surzi din aceasta regiune.

Comunitatile de persoane cu dizabilitati auditive din Orientul Mijlociu sunt in general ignorate si devin vulnerabile la promisiunile membrilor statului islamic.

J.R. Bucklew, presedintele organizatiei, a explicat ca „desi exista mai multe traduceri ale textelor biblice disponibile, Federatia Mondiala a Surzilor estimeaza ca aproximativ 95% din populatia surda a lumii este analfabeta functional” – si acest lucru se doreste a fi combatut.

Foto: cead-news.blogspot.com 

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.