Dispozitive inovatoare: Cititoarele de coduri de bare

Dispozitive inovatoare: Cititoarele de coduri de bare

Un cititor cod de bare mai este întâlnit și sub numele de scanner cod de bare. Cititoarele de coduri de bare sunt dispozitive electronice care pot citi și extrage coduri de bare imprimate. Acesta constau dintr-o sursă de lumină, o lentilă și un senzor de lumină care traduc impulsurile optice în cele electrice.

Absolut indispensabile în activitatea de retail sau depozite, cititoarele de coduri de bare oferă viteză de procesare a vânzărilor sau inventarierii, crescând astfel productivitatea.

Primul pas pentru a face alegerea corectă este să înțelegi exact ce așteptări ai de la un astfel de echipament.

Am găsit pe site-ul IDMag o serie de produse din această categorie, menite să satisfacă orice nevoi.

Cititor coduri de bare cu fir CS3000


Un dispozitiv mobil inovator care îți încape în buzunar sau pe care îl poți ține pe un șnur cu care poți scana oriunde și oricând coduri de bare 1D

Cu o greutate de numai 70 g, dispozitivele din seria CS3000 duc scanarea 1D la un nou nivel de mobilitate și accesibilitate. Pot fi utilizate pentru scanarea codurilor de bare pe loturi, acestea fiind descărcate ulterior. Modelul CS3070 este prevăzut cu un mod de lucru în timp real, cu conexiune Bluetooth la laptop, PDA sau smartphone pentru utilizări precum livrări sau gestiunea stocurilor.

Fișierele corespunzătoare loturilor cuprinzând până la un milion de coduri de bare pot fi configurate cu ușurință pentru completarea de formulare, foi de calcul și liste de inventar. Pentru colectarea datelor nu este practic necesară nici un fel de instruire, deoarece datorită configurației cu două butoane și sistemului de prindere de cauciuc, scanarea este confortabilă chiar și în condiții de activitate intensă.

Scanarea

Acest cititor extrem de eficient de coduri de bare permite scanarea din apropiere sau de la o distanță de până la 114,3 cm, putând fi, de asemenea, folosit, în condiții de lumină slabă, de personalul de pază sau de curățenie la ușile de acces sau în alte locuri.

Articolelor scanate li se pot asocia data și ora în modul de lucru pe loturi pentru urmărire și gestionare. Pentru asigurarea fiabilității, cititoarele beneficiază de un grad de etanșeitate IP40, sunt testate pentru rezistență la cădere de la 1,2 m, precum și la 500 de șocuri consecutive prin rostogolire de la 0,5 m.

Datorită duratei de funcționare a bateriei de 12 ore în modul de operare în timp real și de 24 de ore în modul de lucru pe loturi, echipamentele din seria CS3000 pot fi utilizate pe o perioadă care depășește durata unei ture, fiind soluția ideală dacă ești o companie interesată de eficientizarea și simplificarea proceselor de activitate.

Designul ergonomic caracteristic tuturor echipamentelor Zebra asigură confort și ușurință în utilizare

Nu ai nevoie de nici un fel de instruire pentru a folosi seria CS3000. Datorită configurației extrem de intuitive cu două butoane scanezi cu maximă ușurință. În plus, sistemul de prindere cu caneluri ghidează mâna și degetele în cea mai confortabilă poziție pentru scanare, iar butoanele moi de cauciuc conferă un plus de confort chiar și în condiții de activitate intensă.

Capacitate de lucru profesională și fiabilitate pentru reducerea costului total de proprietate

Datorită capacității mari de stocare, poți scana peste un milion de coduri de bare, un aspect extrem de util în cazul în care se lucrează cu loturi mari. Memoria nevolatilă permite păstrarea datelor corespunzătoare loturilor. Modul de proiectare asigură durabilitatea echipamentului și reducerea costului total de proprietate.

Cititoarele sunt testate pentru rezistență la cădere de la 1,2 m, precum și la 500 de șocuri consecutive prin rostogolire de la 0,5 m. Durata de funcționare a bateriei de 24 de ore în modul de lucru pe loturi, respectiv de 12 ore în modul de lucru prin Bluetooth extinde posibilitățile de scanare cu o singură încărcare a bateriei dincolo de durata unei ture de lucru.

Cele mai bune performanțe de scanare la categoria sa

Motorul de scanare integrat SE955/SE965 asigură calitatea și fiabilitatea de scanare pentru care echipamentele Zebra sunt recunoscute la nivel mondial. Domeniul de operare extins asigură o flexibilitate extraordinară în utilizare. Poți scana codurile de bare din imediata apropiere sau de la distanță de până la 114,3 cm, indiferent de condițiile de iluminat.

Automatizează-ți activitatea cu două moduri de operare flexibile – pe loturi și în timp real

În modul de scanare pe loturi, cu acest mic dispozitiv de înaltă performanță poți scana inclusiv coduri de bare deteriorate sau de slabă calitate. Fiecărei scanări pe loturi i se pot asocia data și ora pentru informații suplimentare care pot fi folosite în cadrul analizelor de business intelligence.

Sistem de scanare laser flexibil mobil pentru coduri de bare 1D

Cititor mobil de coduri de bare cu două moduri de operare: pe loturi pentru încărcarea datelor într-un sistem-gazdă ulterior scanării sau în timp real, cu transmiterea wireless a datelor prin Bluetooth către o aplicație-gazdă de pe un smartphone, PDA sau laptop.

Durată lungă de funcționare a bateriei

Bateria funcționează 24 de ore în modul de scanare pe loturi, respectiv 12 ore în modul Bluetooth, ceea ce asigură posibilități de scanare care depășesc durata unei ture de lucru cu o singură încărcare.

Configurație simplă, cu două butoane

Ușor de manevrat și utilizat – nu este nevoie de aproape niciun fel de instruire

Mic și ușor

Încape în buzunar sau poate fi purtat la gât pe un șnur, cântărind numai 70 g.

Ușor de integrat cu un echipament-gazdă

Conexiunea prin USB în modul de operare pe loturi, respectiv conexiunea wireless prin Bluetooth îi asigură compatibilitatea cu orice echipament gazdă.

Memorie nevolatilă de 512 MB

Echipamentul are o capacitate de stocare de peste un milion de scanări și asigură păstrarea datelor, ceea ce îl face ideal pentru orice operațiuni de scanare pe loturi.

Performanțe superioare de scanare

Utilizare simplă și intuitivă – țintești, apeși și scanezi. Scanează cu ușurință chiar și codurile de bare murdare, deteriorate și de slabă calitate.

Durabilitate de nivel profesional: rezistență la cădere de la 1,2 m; rezistență la 250 de șocuri (rostogolire) (500 căderi) de la 0,5 m. Asigură o funcționare fiabilă în pofida căderilor și loviturilor inevitabile în condiții reale de utilizare.

Cititor coduri de bare fără fir DS8178

Soluția supremă în materie de performanță, inovații și gestionare

Casa de marcat este ultima șansă de a lăsa o impresie bună clienților, dar experiența acestora depinde foarte mult de cititorul de coduri de bare pe care îl alegi. Echipamentele din seria DS8100 depășesc cu mult cititoarele convenționale de coduri de bare de tip imager, oferind performanțe de scanare de excepție practic pentru orice fel de coduri de bare 1D și 2D, casierul putând să se miște repede pentru a nu se forma un rând prea mare și având, în același timp, posibilitatea de a oferi clienților o experiență personalizată de finalizare a cumpărăturilor.

Caracteristicile inovatoare ale seriei DS8100
Performanțe inegalabile pentru toate codurile de bare, indiferent de starea acestora

Numai cu seria DS8100 beneficiezi de combinația dintre puterea unui microprocesor de 800 MHz, un senzor de înaltă rezoluție și tehnologia PRZM, oferită în exclusivitate de Zebra. Datorită acestei combinații unice de hardware și algoritmi avansați, echipamentele din seria DS8100 scanează instantaneu cele mai problematice coduri de bare – inclusiv coduri dense, slab imprimate, îndoite, decolorate, deformate, murdare sau deteriorate, precum și coduri de bare electronice de pe ecrane slab iluminate.

Domeniu superior de scanare

Un domeniu de scanare de până la 61 cm, un senzor de imagine de înaltă rezoluție și un punct luminos foarte vizibil accelerează operațiunile de la casa de marcat. Acum, casierii din magazinele aglomerate pot scana cu ușurință articolele din cărucioarele de cumpărături fără a se deplasa.

Capacitate de scanare neîntreruptă timp de 24 de ore

Indiferent de cât de aglomerat este magazinul, cu echipamentul DS8178 fără fir, prevăzut cu baterie inteligentă PowerPrecision+, oferită în exclusivitate de Zebra, ai tot ceea ce îți trebuie pentru a lucra chiar și în turele cele mai solicitante. Echipamentele de scanare sunt disponibile în permanență – nu este necesar să fie încărcate în timpul programului.

Compatibilitate cu codurile de bare ale viitorului: Digimarc

Seria DS8100 este compatibilă cu tehnologia de filigran digital Digimarc care constă în imprimarea repetată a unui cod de bare pe întreaga suprafață a unui produs, obțînându-se un gen de ”tapetare”, acesta nefiind însă vizibil cu ochiul liber. Casierii nu mai au nevoie să localizeze codul de bare și să-l amplaseze în câmpul vizual al cititorului, ceea ce permite accelerarea operațiunilor la casă și facilitează folosirea caselor de marcat fără casier.

Scanarea mai multor coduri de bare printr-o singură apăsare de buton

Funcția MDF (Multi-code Data Formatting) permite scanarea mai multor coduri de bare și transmiterea doar a celor necesare în ordinea exactă cerută de aplicație.

Cititor coduri de bare cu fir Magellan 1500i


Deși mic, cititorul Magellan 1500i de la Datalogic, cu mod de operare prin prezentarea produsului îți oferă performanțe maxime. Este soluția ideală pentru o gamă largă de aplicații, printre care retail, POS, farmacie, asistență clienți, case de marcat fără casier și terminale cu autoservire. Deși este proiectat pentru a ocupă puțin spațiu, echipamentul are o zonă mare de citire.

Scanarea în modul de trecere rapidă (sweep) a codurilor de bare 1D, 2D și Digimarc se realizează rapid și intuitiv, chiar și în cazul codurilor de bare imprimate necorespunzător sau a celor afișate pe ecranul unui smartphone. 1500i îți asigură performanțe de vârf în activitate și reglează iluminarea și adâncimea câmpului vizual pentru optimizarea rapidă a citirii.

Spre deosebire de alte cititoare cu operare prin prezentare de pe piață, performanțele 1500i nu sunt afectate de ecranele de plexiglas montate în prezent la casele de marcat din motive de siguranță. Este un cititor cu performanțe de cel mai înalt nivel care permite personalului să lucreze confortabil chiar și în turele cele mai lungi și mai solicitante.

Lucrezi mai simplu și mai ergonomic

Magellan 1500i a fost conceput pentru ușurință în utilizare. Cablul este montat astfel încât să se afle la distanță de echipament pentru a nu te deranja când lucrezi. Datorită liniilor clare și opțiunilor de culoare, în alb sau în negru, conferă zonei de lucru un aspect îngrijit.

Cititorul are două moduri de operare: fix când ai nevoie să îl utilizezi ca echipament „mâini libere” sau prezentare când ai nevoie să îl utilizezi ca echipament portabil și scanezi ținându-l în mână. În modul fix, permite scanarea în modul de trecere rapidă (sweep) la viteze de până la 1,5 m/s; modul portabil este activat automat prin intermediul accelerometrului încorporat, permițând scanarea țintită folosind tehnologia Datalogic „Green Spot”, cu confirmarea citirii reușite. Indiferent de modul de operare ales, te poți baza pe scanarea simplă a produselor și pe creșterea productivității.

Funcționare în siguranță pe parcursul întregii zile

Magellan 1500i este prevăzut cu iluminare adaptivă. Aceasta elimină iluminarea intermitentă și reduce luminozitatea când nu este necesară, diminuând astfel solicitarea asupra ochilor. Iluminarea se reglează și optimizează automat la codurile de bare din câmpul vizual. Nu necesită nici o reglare între scanarea codurilor de bare imprimate și a celor de pe ecranele dispozitivelor mobile.

Iluminarea 100% LED este mult mai sigură și mai fiabilă decât sistemele cu laser. Combinația dintre iluminarea în infraroșu apropiat și roșu (deep red) îți asigură atât confort, cât și performanțe de vârf. 1500i este partenerul perfect în timpul celor mai lungi ture, când personalul are nevoie de utilizare simplă și confort.

Elegant, dar robust

Magellan 1500i este un cititor elegant cu o amprentă de dimensiuni reduse de numai 8 x 9 cm. Cu toate acestea, proiectarea industrială robustă îi asigură durabilitate în operare. Este prevăzut cu o carcasă robustă cu grad de protecție IP52 care îi asigură rezistența la căderi multiple de la o înălțime de până la 1,2 m pe beton, pentru a beneficia de mii de ore de performanță.

În plus, datorită numeroaselor opțiuni de montare, inclusiv cu magnet și posibilității de instalare pe perete îl poți poziționa ușor sau poți trece rapid de la scanarea fixă la utilizarea ca echipament portabil. Indiferent de alegerea ta, performanța rămâne aceeași. Capacitatea de captură de coduri de bare, inclusiv Digimarc, cupoane și imagini nu este afectată. Magellan 1500i este completarea perfectă de care ai nevoie în activitatea de scanare.

Facebook IDmag

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.