Diavolul este primul evanghelic (Opinii)

Gospel_of_Matthew_Chapter_4-6_(Bible_Illustrations_by_Sweet_Media)

(…) si I-a zis: „Daca esti Fiul lui Dumnezeu, arunca-Te jos; caci este scris: „El va porunci ingerilor Sai sa vegheze asupra Ta; si ei Te vor lua pe maini, ca nu cumva sa Te lovesti cu piciorul de vreo piatra.” (Matei 4:6)

Titlu acesta poate scandaliza si ofensa. Nu este cazul, vreau sa va spun ca pentru cuvantul evanghelic sau pentru persoana care se defineste evanghelica am un respect deosebit. Evanghelicii sunt oamenii cartii, oamenii Bibliei. Si as vrea sa cred ca mai citesc si alte carti pe langa Sfanta Carte. Dar si diavolul este evanghelic. Sa nu credeti ca diavolul nu cunoaste Evanghelia. Diavolii si acolitii sai cunosc bine Cuvantul lui Dumnezeu.

Diavolul combate pe crestini, dezbina crestinii, uneori conduce episcopi, preoti, pastori, credinciosi, ii poseda, lasa impresia de bunatate, dar inauntru actiunilor si intentiilor e numai putreziciune duhovniceasca. Asa e diavolul.

Diavolul te bate cu Biblia in mana. Cunoaste versete din memorie, stie teologie, este plin de el si de stiinta, insa un lucru fundamental nu are cu adevarat: Iubirea. Nu are caritate, nu are intelegere, nu are bunatate reala. Asta e diavolul. Daca il cauti inauntru vei vedea ca vrea sa te insele cu Biblia in mana. Il vei recunoaste dupa faptele lui, in timp. Il vei recunoaste dupa consecintele relatiei tale cu cel in care s-a intrupat sau cel pe care il poseda.

Crestinul evanghelic va cauta mereu reconcilierea in dragoste, diavolul evanghelic va dori mereu sa te sape, sa adanceasca prapastia intre tine si frati, sa caute mereu motive de discordie, sa-ti pateze reputatia, sa-ti desparta familia, sa-ti ruineze sanatatea.

Crestinule, in relatia ta cu cei care se denumesc evanghelici, din orice confesiune ar fi, vezi un pic, cantareste, discerne, cine te ajuta mai mult in viata spirituala. Diavolul evanghelic se poate ascunde in intregi adunari crestine. Fugi de acolo!

Vei intalni divortul acceptat, barfa imprastiata, discordie la tot pasul, fuga dupa avantaje materiale si tronuri lumesti. Vei vedea despotism si diviziuni. Fugi! Nu te gandi ca diavolul evanghelic se va supara. Fugi! Cu cat vei ramane langa el cu atat calitatea vetii spirituale va fi afectata negativ. Fugi!

Articol de Iulian Bobe

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.