Dezvaluirile unui jurnalist, dupa ce a vazut baza de recrutare a Statului Islamic: Sunt mai periculosi decat se crede

Dezvaluirile unui jurnalist, dupa ce a vazut baza de recrutare a Statului Islamic: Sunt mai periculosi decat se crede

Jurnalistul german Juergen Todenhoefer a avut acces in zona ocupata de gruparea terorista Stat Islamic (SI) si a relatat, in exclusivitate pentru CNN, ce a descoperit in interiorul „califatului” ce se intinde in Irak si Siria.

Jurnalistul a vizitat orasele Raqqa si Deir Ezzor, in Siria, si Mosul, al doilea cel mai important oras irakian, cucerit de jihadisti in iunie, la inceputul ofensivei care a condus la cucerirea de catre organizatia extremista sunnita a unor sectoare importante din Irak, arata mediafax.ro.

„130.000 de crestini au fost alungati din oras, comunitatea siita a fugit, multi oameni au fost ucisi, insa orasul functioneaza, iar oamenii chiar se bucura de stabilitatea pe care le-o ofera gruparea terorista. Totusi, exista si multi care se tem, deoarece pedepsele aplicate celor care nu respecta regulile Statului Islamic sunt foarte aspre”, a declarat autorul german.

Liderii SI sustin ca au reusit sa cucereasca orasul Mosul cu doar 300 de oameni, desi fortele irakiene se ridicau la 20.000. Juergen Todenhoefer a dezvaluit ca Statul Islamic are dimensiuni mai mari decat Marea Britanie si ca a fost uimit de entuziasmul cu care este sustinut de jihadisti.

„Cand am stat la baza lor de recrutare, in fiecare zi veneau 50 de noi luptatori. Si nu ne venea sa credem cand le vedeam stralucirea din priviri. Se simteau ca si cum ar fi ajuns pe Taramul Fagaduintei, ca si cum ar fi luptat pentru ceva in care credeau cu adevarat. Acestia nu sunt oameni prosti. Unul dintre cei pe care i-am cunoscut tocmai terminase Facultatea de drept, primise multe oferte de lucru, insa le-a refuzat pentru a veni sa se lupte. Am cunoscut luptatori din Europa si din Statele Unite”, a dezvaluit germanul.

Todenhofer mai afirma ca numarul luptatorilor islamici este de circa 5.000 in Mosul, fiind extrem de raspanditi. Concluzia ingrijoratoare la care a ajuns jurnalistul german este ca gruparea terorista este mult mai periculoasa decat crede Occidentul.

„Ei cred in ceea ce fac si se pregatesc pentru cea mai ampla campanie de curatare religioasa care a fost planuita vreodata in istorie. Luptatorii islamici cred ca toate religiile care sunt de acord cu democratia trebuie sa moara si ca toti cei care nu cred in interpretarea data Coranului trebuie ucisi”, mai spune Juergen Todenhoefer.

Foto: juergentodenhoefer.de

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.