Despre

Despre

Despre afirmativ.com

Afirmativ.com este un site de stiri si noutati crestine, care isi propune sa prezinte informatia intr-un mod exact si rapid, intr-o forma succinta, dar care evidentiaza esentialul din domeniul religiei crestine. Informatiile si evenimentele sunt prezentate in timp real 24 de ore din 24, intr-o maniera completa: materiale video, foto, text.

Articolele de pe site provin din diverse surse credibile cu specific crestin, iar analizele si opiniile au ca punct de referinta invataturile Sfintei Scripturi. Dorim ca oamenii sa faca deosebirea binelui de ceea ce este rau si sa faca o alegere personala pertinenta.

Stirile sunt disponibile online pe site-ul afirmativ.com, la orice ora, spre a fi citite de toti utilizatorii.

Traim intr-o lume debusolata, in care informatia diversificata abunda in toate sferele vietii sociale. Avem nevoie de o informare corecta si completa pentru a ne putea ghida intr-o lume ale carei valori tind sa se inverseze, o lume in continua miscare si in care crestinismul capata diverse forme si semnificatii, de multe ori creand confuzie in mintea celui in cautarea lui Dumnezeu.

Ca si crestini, suntem incredintati de iminenta revenire in glorie a Mantuitorului Isus Hristos si dorim sa fim partasi la raspandirea mesajului Evangheliei, conditie esentiala a revenirii Domnului Isus pe pamant: „Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea, ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfarsitul” (Matei 24:14).

Desi nu suntem de acord cu multe dintre lucrurile care se petrec in jurul nostru, consideram ca trebuie sa le comunicam, pentru a ne face o impresie reala despre ceea ce se intampla si cat mai multi oameni sa realizeze ca traim efectiv timpurile din urma, fiecare fiind in pragul unei alegeri vitale, care poate duce indubitabil spre viata vesnica sau spre moartea vesnica.

Valori

Valorile dupa care se ghideaza afirmativ.com sunt: adevarul, impartialitatea si independenta, atribute care sunt garantia unui continut verificat, riguros si obiectiv prezentat.

Informatiile provin din surse sigure, iar faptele sunt riguros verificate, fiind ulterior redactate de echipa afirmativ.com intr-un mod obiectiv. Echipa afirmativ.com verifica in mod activ si constant corectitudinea informatiilor atat din punct de vedere semantic, cat si gramatical, iar greselile sunt semnalizate si corectate chiar si la o vreme dupa aparitia lor. Unul dintre obiectivele principale ale site-ului este respectul pentru cititori, tinem totodata si la calitatea continutului si veridicitatea informatiilor redate.

Fiind initiativa unor oameni cu frica de Dumnezeu, ne rugam ca acest site sa contribuie la raspandirea mesajului Evangheliei si cat mai multi oameni sa primeasca iubirea lui Hristos.

Afirmativ.com, responsabilul site-ului sau/si reporterii/moderatorii, nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.

Responsabilitatea pentru comentariile postate apartine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul care ii ofera posibilitatea de a posta un comentariu.

Comentariile care aduc jigniri sau cuprind continut vulgar, vor fi automat sterse, iar utilizatorul respectiv va fi avertizat sau chiar blocat.

Articolele postate au doar rol informativ si nu intentioneaza sa atace, denigreze sau sa atenteze la reputatia celui in cauza.

Pentru orice problema, nelamurire, sesizare sau critica, va rugam sa ne contactati la adresa: azsafirmativ@gmail.com

***

Redactor-sef: Dana Dobre

 Dana Dobre

Despre mine

Sunt o românca mulatră, pasionată de viață și de tot ceea ce este frumos și nobil. Consider că Dumnezeu merită cu adevărat primul loc în viața noastră, iar legatura cu divinitatea are efecte benefice, pentru orice om.

Viata de familie:

Am trei băieți minunați. Primii doi sunt studenți (unul la kinetoterapie, celalalt la medicină, iar cel de-al treilea este elev în clasa a cincea, pasionat de matematică și IT.

Soțul meu, de profesie psihosociolog, mă susține în tot ceea ce întreprind și mi-a fost de ajutor la fiecare proiect pe care l-am dezvoltat.

Studii și activități

Am urmat Facultatea de Litere între anii 1991-1996 și m-am specializat în administrație publică. Nu am găsit imediat de lucru, așa că o perioadă am acordat meditații la limba franceză, pentru a-mi câștiga existența.

Timp de trei ani (2005-2007), am urmat cursurile de la distanță ale Facultății de Comunicare Socială și Relații Publice, din cadrul Universității București.

Sunt o fire luptătoare și muncitoare, calități care m-au ajutat să ocup o funcție de execuție în cadrul Primariei Municipiului București, la Direcția Generală de Asistență Socială, în perioada 1996-2010.

În tot acest timp am avut și alte joburi part-time:

– reporter la ziarul bucureștean Consens (unde mi-am făcut ucenicia în jurnalism);

– manager de proiect în cadrul unei asociații umanitare, dar și purtător de cuvânt și secretar al Asociației Mulatrilor din România (cu care am colaborat înca de la înființare, din 1992);

– membru fondator al Organizației pentru refugiați si migranți (2003);

– consilier în cadrul unor proiecte ale Organizației Femeilor Refugiate din România (colaborare între anii 2002-2004);

Începând cu anul 2008, am construit o rețea proprie de clienți în cadrul multinaționalei FM Group (rețea care funcționează și astăzi);

Din anul 2015 am început colaborarea ca partener al francizei imobiliare Galaxy Imob. Experienta în relații publice însușită de-a lungul anilor, cunoașterea legilor și a procedurilor legate de achizițiile de locuințe, dorința de a ajuta oamenii și cunoașterea în detaliu a Bucureștiului, m-au recomandat pentru această activitate, pe care am tratat-o cu maximă seriozitate.

Pasiuni

Pasiunea mea a fost, este și va ramâne scrisul. Îmi place să scriu despre oameni, despre realitățile înconjurătoare, să surprind în scris aspecte care scapă la o primă vedere, să aduc zâmbete pe chipul cititorilor și să-i încurajez.

Publicații:

1997 – carte de poezie Steaua ta pamânteană, editura Tipo-Aktis;

1998 – Antologie de versuri, editura Vasile Carlova;

În presa scrisă:

Colaborare ziare.com

Număr articole: 610, câștigătoare „Penița de Aur”;

Colaborator revista online Femei de 10

Articole creștine revista Speranța – Australia

Poezie creștină

Resurse crestine

În anul 2014 am înființat site-ul afirmativ.com, care a avut un mare succes în rândul creștinilor, fiind o bună sursă de documentare și de încurajare, prin cele peste 1500 de articole, devoționale, poezii creștine și alte resurse.

O pasiune mai veche a mea este jocul scrabble, în română și franceză. Astfel, în 1994, la Campionatul național în limba română, am obținut locul 3 la partida de scrabble compunere.

Festivalul Internațional de Scrabble Francofon desfășurat la Poiana Brasov în 1996, mi-a adus locul 1 la partida de scrabble duplicat pe perechi.

În plan politic:

În anul 2019 am depus candidatura la europarlamentare ca independentă – sătulă să văd viețile cârpite ale românilor, m-am hotărât să mă implic, să nu mai stau pe margine. Legislația aspră m-a împiedicat să candizez, numarul de 100,000 de semnături fiind practic imposibil de strâns in mod corect, într-un timp atât de scurt.

Apariții Tv

Flux Tv (1997) – În urma lansării cărții de poezie Steaua ta pamanteana;

TVR1 (1998) – Reportaj „Primul funcționar public de culoare din Romania”;

Antena 1 (2002) – Emisiune de divertisment;

Flux Tv (2005) – Dezbateri cu femei de carieră;

Trinitas Tv (2009) Emisiune despre refugiați;

Speranța Tv (2018) – Emisiunea Jurnal de credință;

TVR 2 (2018) – Emisiunea Femei de 10, bărbați de 10;

A7TV (2018 – 2020) – Emisiunea Știrea cea bună, Talk-show și diverse emisiuni creștine;

Pasionată de gastronomie. Nu am avut apariții media pe această temă, dar e suficient că băieții și soțul meu mă consideră regină în bucătărie, fiind încântați de fiecare rețetă nouă cu care-i delectez.

Colaboratori:

Lucica BOLTASU

Lucica Boltasu

Lucica Boltasu s-a nascut in 1967 intr-un sat de langa Deva, unde si-a petrecut copilaria. A scris pana in prezent peste 500 de poeme, publicate online, pe resursecrestine.ro.

Cu un farmec aparte de a insirui cuvintele, poeta subliniaza intr-un mod original trairi omenesti care isi au originea in iubirea desavarsita a lui Isus, amintind frecvent ceea ce a facut Dumnezeu pentru noi, laudandu-L pe Cel ce a stat pe cruce si povestind minunile Lui.

Interviu Lucica Boltasu

Flavius Laurian DUVERNA

Flavius Laurian Duverna

Flavius Laurian Duverna este cu siguranta un poet ajuns la maturitate spirituala, daruit cu mult har, un poet care striga iubirea lui Dumnezeu si bunatatea Lui in cele peste 1000 de poeme scrise de-a lungul timpului.

Este o poezie de lauda si inchinare, de chemare la pocainta, de binecuvantare, despre marile intrebari ale omului, despre marea zi a intalnirii cu Mantuitorul nostru si multe altele pe care le puteti aprofunda pe resursecrestine.ro.

Interviu cu Flavius Laurian Duverna

Danut Alexandru JERCAN

Danut Alexandru JERCAN

Danut Alexandru Jercan s-a nascut pe 31 iulie 1957 in  localitatea Maneciu Ungureni, Prahova. Este licentiat in Teologie pastorala – Institutul Teologic Adventist si Babes Bolyai – Teologie Reformat Didactica.

Este pastor in cadrul Conferintei Muntenia si poet crestin: (trei carti poezie: Scrisori de Dragoste Divina, Evadare din Lodebar, Strigatul Tacerii); Hobby-uri: poezia, muzica, florile, pescuitul, strungaria in lemn, excursii locuri istorice, etc.

BLOG PERSONAL

Ada ROSU

11998603_1644041362505154_2010553981_nNascuta in Fetesti, Ialomita, pe 16 septembrie 1985, Ada Rosu este autoare de poezie si devotionale. Este casatorita si are o fetita pe care o considera darul deosebit primit de la Dumnezeu. „Scriu poezii pentru copii dar si pentru adultii care-si simt inima inca tanara. Nu ne-am nascut intelepti ci ne-am nascut pentru a deveni oameni intelepti, iar asta trebuie sa o cerem doar lui Dumnezeu. EL sa ne binecuvinteze pe toti!”

Eugen Oniscu

eugen oniscu

Eugen Oniscu, scriitor de proză, în mod special de nuvele-povestiri, eseuri. Este născut în 10 august 1972 în Tulcea. Încă din copilărie a fost pasionat de lecturi, iar din adolescență s-a cristalizat în sufletul său dorința de a scrie. A început să scrie din tinerețe, căutând de-a lungul timpului să învețe cât mai mult despre arta de a scrie. Trăiește de aproape douăzeci de ani în diaspora. A locuit treisprezece ani în Spania, iar acum locuiește în Berlin – Germania, unde lucrează și scrie în timpul liber. De obicei, își publică scrierile sale la revistele  Armonii Culturale, Boema, pe site-ul Resurse Creștine, iar acum a devenit colaborator al revistei electronice „e-Bibliotheca septentrionalis” a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare (România), https://ebibliothecaseptentrionalis.wordpress.com/.

În anul 2020 la editura Armonii Culturale a publicat o carte de nuvele-povestiri intitulată „MESAGERUL”, iar în Aprilie 2021 la Editura Epubli din Berlin a publicat o nuvelă în format electronic în limba germană intitulată: „Über die Enttäuschungen des Lebens” (Mai presus de dezamăgirile vieții). De asemenea a participat cu o povestire în cadrul antologiei literare „Primăvara se numără prozele” organizată de Editura Inspirescu (Pitești) anul 2021, și la proiectul literar „MILENARIUM” organizat de Editura Armonii Culturale.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

10 thoughts on “Despre

 1. buna ziua la fel ca dstra. sunt nascut in 73,inca necasatorit, fara nici urma de combinati,atingeri sau prietene, efectiv Domnul a fost cu min, inca de la 17 ani dedicat pentru Domnul, trecut prin imense probleme,saracie,lipsuri si multe aspecte ale vietii, toate fiind experiente,incurajari,umblare mai sus,gandire mai matura,bucurie si incercari de a incuraja pe oricine, deoarece cu 24 ani de credinta,experienta si lucrare, cantand la 3 instrumente, cu golegiu,teologie, si multe scoli si experiente in studii pot spune ca sunt o minune care uneori in ultimele vremuri intrand in pielea lui vechiul Ilie din vechiul testament,dar inca mai asteptand credinta ca Ilie de a aduce nori pe cer,sau de a aduce o inviere sau binecuvantari , sunt din Bucuresti si asi fii bucuros sa putem tine legatura in lucrare si orice pot ajuta in Donul, tinend cont ca nu lucrez, ma puteti obsrva pe youtub cu id emygingasu, sau efectiv Evangheizare cort cu copii Vigard, sau Marturisire Emy Gingasu , si din aceste filmari aveti ocazia de a viziona toate, ma ocup in tabere cu copii si iubesc copii in orice nifel de ai ajuta,moral,instrumental,ha doresc har si multa pace

 2. Am descoperit cu plăcere acest spaţiu de suflet şi frumos.
  Sunt interesat de colaborare pe direcţia creaţiei poetice.
  Noi avem la biserica Balta Albă din Bucureşti un cenaclu la care vă invit cu bucurie.
  Multă pace!
  ionbuciuman

  1. Și eu ma bucur de acest mesaj neașteptat, Domnul lucrează. Voi onora cu bucurie invitația, după cum e programul cenaclului. Poezia e un mod sublim de a ne exprima dragostea față de Creator. Dumnezeu să vă binecuvânteze, frate pastor Buciuman! Dana Dobre

 3. Cautand informatii despre baptistii de ziua a saptea, am gasit pagina d-v care mi-a produs multa bucurie. Va doresc multa binecuvantare din partea cerului in lucrarea pe care o faceti si in care, prin harul Domnului, sunt si eu angrenat.
  Cu stima, Lori Balogh

  1. Va multumim si va asiguram de pretuirea noastra pentru eforturile pe care si dvs. le faceti in numele Domnului. Echipa Afirmativ

  1. Buna ziua, introduceti adresa de e-mail in casuta pe care o gasiti pe site la rubrica „Abonare via e-mail”- o gasiti in partea dreapta.

 4. Lori se pune ca cine se aseamana se aduna…si eu cautam asemenea informatii si am ajuns atat aici cat si pe blogul tau…interesant cum lucreaza Domnul. Si mie mi ar place sa ma implic, Dumnezeu isi revarsa uneori gratia lui prin poezie, ma trezesc vorbind in rime, scriind poezii.

 5. Consider ca ar fi bine sa deschideti un articol sau o posibilitate de discutie pe aceasta tema.
  Crestinul trebuie sa fie LUMINA. Biblia spune: Faceţi toate lucrurile fără cârtiri şi fără şovăieli,
  ca să fiţi fără prihană şi curaţi, copii ai lui Dumnezeu, fără vină, în mijlocul unui neam ticălos şi stricat, în care străluciţi ca nişte lumini în lume, ţinând sus Cuvântul vieţii; . . . (Filipeni 2:14-16a).
  Unde scrie in Biblie ca adevaratul crestin trebuie sa apartina unei religii?

  Multumesc!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.