Descoperire arheologica rara pe locul viitoarei batalii finale de la Armaghedon, prezise in Apocalipsa

Zomet_megido1-635x357Ramasitele unui comandament militar roman – singurul de acest gen care a fost excavat in Israel – au fost descoperite in urma unor sapaturi efectuate de Institutul de Cercetari Arheologice WF Albright, cu sprijinul Autoritatii de Antichitati a statului Israel.

Recenta descoperire ofera o bucatica de istorie nu numai din primii ani ai crestinismului si iudaismului rabinic ci si din viata locuitorilor aflati sub ocupatia romana.

 

Legio, un site Roman situat langa Megiddo, a servit ca sediu al Legiunii Ferrata in anii de dupa Revolta evreiasca, si ar fi servit la pastrarea ordinii in Galileea, in timpul revoltei condusa de Bar Kohba in anii 132-135 dHr.
Legio_2015_Area_B_Road-965x543Tabara Legio, descoperita la Meghido, este situata pe locul in care crestinii cred ca este locul bataliei finale – Armaghedon – prorocit in Noul Testament.

Yotam Tepper, unul dintre liderii echipei de excavare a declarat telefonic pentru TheBlaze, ca echipa sa a facut descoperirea intr-o locatie extrem de fascinanta.

Pe de o parte este Meghido, in timp ce, in cealalta directie, in anul 2005 langa zidurile inchisorii Meghido, a fost descoperita o inscriptie crestina rara care face referire la Isus Hristos.

Sapaturile au scos la lumina zilei si ramasite ale unor strazi principale ale taberei, cat si o cladire mare (un praetorium) o resedinta care apartine comandantului cetatii.
F120314YZ01-635x357„Noile descoperiri ajuta la o mai buna intelegere a arhitecturii si ingineriei militare romane si sunt unice in aceasta parte a Israelului”, a declarat Tepper.

Meghido a fost un oras antic, care era amplasat pe drumul comercial „Via Maris” care lega Siria de Egipt, fiind situat in depresiunea Jesreel.

Potrivit interpretarilor Apocalipsei lui Ioan, acolo va avea loc ultima si cea mai importanta batalie din istoria umanitatii (Armaghedon), dintre „fortele binelui” conduse de Hristos si „fortele raului” conduse de Antihrist.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.