Read Time:1 Minute, 39 Second

MAGDALA-1-articleLarge-v2In anul 2004 Rev. Juan M. Solana a initiat demersurile pentru a construi o statiune crestina pe tarmul Marii Galileei, pentru pelerinii care doreau sa viziteze locurile strabatute de Isus.

Solana, un preot romano-catolic, a cumparat patru parcele de teren in apropiere de Migdal, localitatea natala a Mariei Magdalena, sperand sa ridice niste asezaminte care le-ar facilita crestinilor sa gaseasca odihna si relaxare in Tara Sfanta.

In timpul sapaturilor, constructorii au descoperit ramasitele unei constructii care parea ca are o vechime destul de mare. Guvernul israelian a trimis o echipa de arheologi de la Autoritatea care se ocupa de Antichitatile din Israel (IAA), iar expertiza facuta de aceasta institutie a aratat ca e vorba de o sinagoga.

Aceasta descoperire a dezvaluit adevarata locatie a orasului antic Migdal, cunoscut si sub numele de Magdala, iar sinagoga gasita aici este una din cele sapte descoperite in Israel, care functiona in secolul I d.Hr, in timpul celui de-al doilea Templu.
MAGDALA-2-articleLargeArheologii spun ca au descoperit un bloc de piatra, care, cel mai probabil era folosit ca masuta pe care era pusa Torah, atunci cand se citea din ea. Ei mentioneaza ca acest bloc este o replica in miniatura a celui de-al Doilea Templu din Ierusalim.

Se presupune de asemenea ca Isus nu numai ca a petrecut mult timp aici, dar i-a si invatat pe oameni in aceasta sinagoga nou descoperita. Noi nu intelegem inca in totalitate forta spirituala a acestei pietre, dar cine a fost aici a vazut Templul cu ochii lui”, a declarat Arfan Najar, arheolog si responsabilul sapaturilor de la Magdala.

In timp ce planurile de constructie au trebuit sa fie modificate ca urmare a acestei descoperiri, o parte din statiunea parintelui Solana a fost construita, dar numai la o treime din planul propus initial. Hotelul, care reprezinta nucleul statiunii, se numeste Magdala Center, se intinde pe 20 de acri de teren si poate gazdui circa 300 de oaspeti.

Surse: The New York Times, Christianheadlines

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Descoperire arheologica importanta aproape de orasul natal al Mariei Magdalena

  1. Să lupte Dumnezeu cu noi in lupta in care suntem prinși cu toții .Doamne ajută și ne Binecuvântează pe noi robii tăi neștiutori care Te facem de

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Intoarcerea evreilor europeni in Tara Sfanta si profetia lui Isaia: Unul din semnele care avertizeaza despre sfarsitul lumii!
Invataturile false va pot tulbura inima Next post Invataturile false va pot tulbura inima si mintea. Asa zisa „evanghelie a prosperitatii” este o minciuna!
%d blogeri au apreciat: