credinta-in-dumnezeu-va-fi-clasificata-ca-boala-psihica-318532Asociatia Americana de Psihologie va clasifica drept boala psihica „o credinta puternica si pasionala, pana la punctul in care altereaza capacitatea individului de a lua decizii cu constiinciozitate in chestiuni de bun-simt”.

Decizia controversata vine dupa un studiu de 5 ani, in care asociatia arata ca persoanele religioase adeseori sufera de anxietate, tulburari emotionale, paranoia si halucinatii.

Studiul afirma ca aceia care il percep pe Dumnezeu ca fiind punitiv au o stare de sanatate mai precara, iar cei de la polul opus nu sufera de atatea probleme de sanatate.

„In fiecare an mii de oameni mor pentru ca refuza sa fie tratati, din motive religioase. Chiar cand li se spune ca vor muri fara acel tratament ei resping ideea şi cred ca Dumnezeul lor ii va salva. Acele vieti pot fi salvate daca oamenii respectiv ar fi declarati inapti sa decida pentru ei” a explicat Lillian Andrews, profesor de psihologie.

„Martorii lui Iehova, de exemplu, ei nu accepta transfuzii sangvine, chiar daca asta le-ar salva vietile. Ar prefera sa moara decat sa primeasca sangele altcuiva. Multi cred ca ei inşişi au puteri vindecatoare, ca pot vorbi cu Dumnezeu sau ca vad spirite. Toate astea sunt semne ale unor boli psihice şi a lipsei contactului cu realitatea” a mai spus Andrews.

Asociatia Americana de Psihologie va publica mai multe informatii despre studiu in cursul lunii august.

Sursa: Antena 3

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.