Defaimarea: „Ai auzit de cutare si cutare?”

Defaimarea: „Ai auzit de cutare si cutare?”

barfa5Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură, ci unul bun, pentru zidire…
Efeseni 4.29

Filozoful german Arthur Schopenhauer spunea: „Noi n-am mai schimba nicio vorba cu cei mai multi dintre cunoscutii nostri apropiati, daca i-am auzi cum vorbesc despre noi in absenta noastra.“

Prin natura sa, defaimarea este distrugatoare. Primul autor al defaimarii si intretinatorul ei este diavolul. Intelegem de aici ca defaimarea este un rau foarte mare.

Pacatul defaimarii domneste peste tot. Este un rau dezgustator, cu adevarat diabolic. Cel care defaima provoaca necaz la trei persoane:1. lui insusi, 2. celui care-l asculta si 3. celui pe care-l defaima.

Pacatul defaimarii se rasfrange in doua directii: Il supara pe Dumnezeu si ii afecteaza pe oameni. Ca atare, si reabilitarea trebuie sa se raporteze la aceleasi coordonate: pocainaa fata de Dumnezeu si cererea iertarii de la cel defaimat.

Cum ar trebui raspuns celor ce-ti soptesc la ureche: „Ai auzit de cutare si cutare?“ Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia, este un indrumator sigur. Citim: „Cand nu mai sunt lemne, focul se stinge, si cand nu mai este niciun clevetitor, cearta se potoleste“ (Proverbe 26.20). Spune-le calm, dar apasat unor astfel de „prieteni“, ca barfa este dureroasa. Daca aceasta metoda nu da roade, indeparteaza-te de ei!

Gandeste-te la consecinte! Nu cauta sa te inalti defaimand pe altii. Cauta prin propriile tale calitati sa te deosebesti de oamenii barfitori. Cine barfeste pe un om care isi vede de treaba lui, se pateaza singur; cine arunca cenusa in aer, aceluia ii cade pe cap.

Oamenii intelepti stiu ca daca le spui o barfa, ii vei defaima si pe ei. Deci, cel mai bun lucru este ca fiecare sa aplice in practica invatatura versetului de inceput.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.