Declaratie socanta a Papei despre homosexuali

Declaratie socanta a Papei despre homosexuali

declaratie socanta a Papei despre homosexuali
Declaratie socanta a Papei despre homosexuali. Intr-un documentar care a avut premiera miercuri la Roma, Papa Francisc a cerut adoptarea legilor uniunii civile pentru cuplurile de acelasi sex.

In aceasta privinta, el se indeparteaza de pozitia biroului doctrinar al Vaticanului si a predecesorilor sai.

Comentariile au venit pe fondul unei sectiuni a documentarului. Aici se vorbea despre grija pastorala celor care se identifica ca LGBT.

„Homosexualii au dreptul sa faca parte din familie. Sunt copii ai lui Dumnezeu si au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui sa fie marginalizat sau sa sufere din cauza asta”. Acestea au fost cuvintele Papei Francisc in film, despre grija pastorala LGBT.

Dupa aceste observatii Papa Francisc a analizat direct problema uniunilor civile. Ca sa nu existe controverse in randul comunitatii catolice, pontiful a adaugat:

„Ceea ce trebuie, este sa cream o lege a uniunii civile. In acest fel, totul este acoperit legal. Eu m-am implicat in sustinerea unor astfel de legi”, a spus Francisc.

Comentariile apar in „Francesco„, un documentar despre viata si slujirea Papei Francisc. Premiera a avut loc pe 21 octombrie in cadrul Festivalului de Film de la Roma. In America de Nord, filmul va rula incepand de duminica.

Documentarul relateaza abordarea Papei Francisc asupra problemelor sociale presante. Dar, si a slujirii pastorale in randul celor care traiesc „la periferia existentiala”, in cuvintele Papei.

El se refera la migranti, refugiati si saraci. Papa vorbeste si despre alte probleme, precum rolul femeii in societatea actuala. El se refera de asemenea si la atitudinea catolicilor asupra celor care se identifica ca membri ai comunitatii LGBT.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.