andersonUn lider religios a declarat ca femeile ar trebui sa taca in biserica si nici macar nu ar trebui sa spuna „amin” in timpul serviciilor.

Steven L. Anderson este pastor principal al unei Bisericii Baptiste din Tempe, Arizona (SUA) si a devenit cunoscut cu aceasta declaratie dupa ce un videoclip al predicii sale duminicale din martie a fost incarcat pe youtube, relateaza Acontecer Cristiano.

Predicand din 1 Timotei 2:11, pastorul a transmis ca femeile ar trebui sa fie tacute in biserica: „Femeia sa invete in tacere, cu toata supunerea”, a spus pastorul, adaugand: „Eu nu consider ca o femeie ar trebui sa-l invete pe barbat sau sa se ridice mai presus decat el”.

 

Apoi pastorul a citit 1Corinteni 14:37 „Femeile sa taca in adunari, caci lor nu le este ingaduit sa ia cuvantul in ele, ci sa fie supuse, cum zice si Legea”, adaugand insa ca femeile se pot ruga sau pot canta imnuri de lauda.
El a reiterat totusi ca iese din discutie permisiunea femeilor de a vorbi in timpul serviciului divin, chiar de a pune intrebari, de a-si exprima bucuria sau de a spune „amin”.

„In primul rand, nici o femeie nu ar trebui sa predice. In al doilea rand, femeile nu ar trebui sa vorbeasca. Chiar daca au o intrebare, nu ar trebui sa o puna in biserica. Daca doresc sa-si intrebe sotii in legatura cu ceva, ar trebui sa astepte pana cand ajung acasa”.

Reverendul Jim Burklo, membru al Asociatiei pentru Viata Religioasa, a declarat pentru Huffington Post ca este important de a studia aceste pasaje cu atentie pentru a se evita neintelegerile: „Daca ne impunem sa reducem la tacere femeile din biserica, ar trebui de asemenea sa ucidem cu pietre si curvarii, homosexualii, etc. Nimeni, nici macar pastorul Steven Anderson nu poate indeplini toate aceste cerinte.”

Mai citeste si:

Inspiratie sau bufonerie ? Un episcop a predicat in biserica alaturi de un leu intr-o cusca

Cui ii este teama de Isus? De ce unii profesori le interzic elevilor sa vorbeasca sau sa scrie despre Mantuitor?

Planul minunat al Lui Dumnezeu cu un copil nascut din viol: acesta devine preot

%d blogeri au apreciat: