Acasă » Declaratie controversata a unui pastor: Femeile sa taca in biserica si nici sa spuna „Amin”!

Declaratie controversata a unui pastor: Femeile sa taca in biserica si nici sa spuna „Amin”!

andersonUn lider religios a declarat ca femeile ar trebui sa taca in biserica si nici macar nu ar trebui sa spuna „amin” in timpul serviciilor.

Steven L. Anderson este pastor principal al unei Bisericii Baptiste din Tempe, Arizona (SUA) si a devenit cunoscut cu aceasta declaratie dupa ce un videoclip al predicii sale duminicale din martie a fost incarcat pe youtube, relateaza Acontecer Cristiano.

Predicand din 1 Timotei 2:11, pastorul a transmis ca femeile ar trebui sa fie tacute in biserica: „Femeia sa invete in tacere, cu toata supunerea”, a spus pastorul, adaugand: „Eu nu consider ca o femeie ar trebui sa-l invete pe barbat sau sa se ridice mai presus decat el”.

 

Apoi pastorul a citit 1Corinteni 14:37 „Femeile sa taca in adunari, caci lor nu le este ingaduit sa ia cuvantul in ele, ci sa fie supuse, cum zice si Legea”, adaugand insa ca femeile se pot ruga sau pot canta imnuri de lauda.
El a reiterat totusi ca iese din discutie permisiunea femeilor de a vorbi in timpul serviciului divin, chiar de a pune intrebari, de a-si exprima bucuria sau de a spune „amin”.

„In primul rand, nici o femeie nu ar trebui sa predice. In al doilea rand, femeile nu ar trebui sa vorbeasca. Chiar daca au o intrebare, nu ar trebui sa o puna in biserica. Daca doresc sa-si intrebe sotii in legatura cu ceva, ar trebui sa astepte pana cand ajung acasa”.

Reverendul Jim Burklo, membru al Asociatiei pentru Viata Religioasa, a declarat pentru Huffington Post ca este important de a studia aceste pasaje cu atentie pentru a se evita neintelegerile: „Daca ne impunem sa reducem la tacere femeile din biserica, ar trebui de asemenea sa ucidem cu pietre si curvarii, homosexualii, etc. Nimeni, nici macar pastorul Steven Anderson nu poate indeplini toate aceste cerinte.”

Mai citeste si:

Inspiratie sau bufonerie ? Un episcop a predicat in biserica alaturi de un leu intr-o cusca

Cui ii este teama de Isus? De ce unii profesori le interzic elevilor sa vorbeasca sau sa scrie despre Mantuitor?

Planul minunat al Lui Dumnezeu cu un copil nascut din viol: acesta devine preot

Un comentariu la „Declaratie controversata a unui pastor: Femeile sa taca in biserica si nici sa spuna „Amin”!”

 1. Dragi crestini, nu va lasati inselati de unii care se numesc pastori, dar care dimpotriva, sunt lupi imbracati in haine de oaie, si care nu au de gand sa aiba mila de turma…si nicidecum s-o protejeze. Acestea sunt uneltele satanei, oameni insemnati cu fierul rosu in insusi cugetul lor, oameni manati de legiuni de demoni care nu au alt scop decat de a promova o imagine gresita a lui Dumnezeu si de a instiga impotriva Adevarului lui Dumnezeu si a dragostei firesti. Dupa roadele lor ii veti cunoaste, ne spune Domnul…
  Urmariti cu atentie predicile acestui asa zis pastor, cuvintele lui sunt incarcate de pasiune si ura, de ironie si de infumurare. Nicidecum nu exteriorizeaza roada Duhului Sfant, doar comparati cuvintele lui si felul lui de a predica cu pasajul biblic din Galateni Cap.4 Vers.22-26. Atunci adevaratele lui intentii vor fi descoperite de catre Cuvantul minunat al lui Dumnezeu, care nu ne-a lasat in nestiinta si intuneric, dimpotriva, ne arata fara incetare calea sigura catre adevarata Viata, calea catre Tatal nostru cel ceresc.

  Pentru cine mai are inca indoieli cu privire la acest pastor… Doar faceti un search pe Google cu „worst sermon ever” (cea mai proasta predica) si veti descoperi ca primele rezultate sunt chiar …acest asa zis pastor, urmasul satanei, d-nul Steven Anderson.
  Acelasi rezultat il veti obtine si pentru cautarea pe Google folosind cuvintele: „worst preacher ever” (cel mai prost predicator).

  Fie ca Domnul sa ii lumineze cu Adevarul Sau pe toti aceia care au o inima blanda si doresc ca raul si moartea sa aiba un sfarsit.

  Sfarsitul tuturor lucrurilor este aproape! Oricine citeste, pregateste-te pentru vesnicie. Rupe-o cu pacatul, nu trai in minciuna, cauta sfintirea cu toata puterea ta, primeste-l pe Dumnezeu ca Prieten si Tata, si pe Isus Hristos ca Domn al vietii tale. Atunci nu iti va fi frica de judecata, nu iti va fi frica de prapadenia care se apropie, caci plata pacatelor tale a fost platita…nu mai trebuie decat sa il urmezi pe Isus in toate lucrurile pana la sfarsit. El are grija deplina de toti aceia care se incred in El. Amin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.