De unde putem achiziționa piese auto?

Piesele auto se numără printre produsele de care avem nevoie la orice mașină, indiferent de data achiziției acesteia. Chiar dacă mașina ta este nouă, la un moment dat va necesita schimbarea uneia sau a mai multor piese.

Există câteva piese care se uzează cel mai des, din pricina mai multor factori cum ar fi: stilul de condus, drumurile proaste și condițiile meteo.

Deși în legătură cu șofatul lucrurile se pot schimba, drumurile proaste și condițiile meteo nu pot fi controlate. Deci, cu siguranță vei avea nevoie de piese auto de schimb.

Piesele auto nu se găsesc tot timpul pe stocurile magazinelor fizice, așadar e bine să ai mai multe opțiuni la îndemână, cum ar fi un magazin online de piese auto.

Produsele din magazinele online sunt revizuite periodic și stocurile se reînnoiesc, mai ales dacă un produs se vinde într-o cantitate mare.

Piesele auto nu se cumpără doar de către mecanici, ci și de către deținătorii de autoturisme. Cert este că pe unele, doar mecanicul autorizat le poate schimba. Dar de cumpărat o poate face oricine. Numai dacă ai dubii poți apela la sfatul unui mecanic.

De regulă, printre produsele pe care le achiziționezi singur, se numără ștergătoarele de parbriz, farurile, stopurile, oglinzile sau sistemele de spălare a farurilor. Pe de altă parte, ai nevoie de sfatul mecanicului atunci când cumperi amortizoare, bielete antiruliu, kitul de distribuție sau planetarele.

Firma de dezmembrări și piese auto

Un prieten a apelat la serviciile unei firme de dezmembrări și piese auto.  Avea nevoie de o oglindă exterioară pentru autoturismul personal Toyota Hilux. A găsit ceea ce-l interesa și treaba a fost rezolvată rapid. În mai puțin de 24 de ore, produsul a fost livrat, fiind în stare corespunzătoare.

Pentru ca piesele auto să corespundă cu cele pe care le ai deja la mașina ta, caută piese după modelul mașinii pe care o ai. Pe Materom găsești piese auto pentru toate tipurile de mașini, stocurile fiind într-un număr mare și în acest fel nu va mai trebui să îți faci griji pentru găsirea piesei potrivite.

E lesne de înțeles că nu îți dorești ca mașina să se defecteze în mers, așa că trebuie să fii atent la toate sunetele pe care aceasta le produce. Sunetele anormale la mașină, apar atunci când una sau mai multe piese s-au defectat din varii motive.

Sunt câteva piese a căror uzură se produce mai repede decât a altora, spre exemplu: injectoarele, sonda, pompa de combustibil sau electromotorul. Pe de altă parte, în structura mașinii se regăsesc și piese auto consumabile a căror înlocuire se face periodic și nu pentru că se defectează. Acestea sunt plăcuțele de frână și discurile, filtrele de ulei și filtrul de aer.

Anvelopele

Deşi poate părea ciudat, anvelopele sunt printre componentele auto care trebuie verificate cel mai des. Chiar dacă pneurile sunt noi, în ele se pot forma gâlme, pot intra cuie sau alte obiecte ascuţite (sau se pot uza neuniform). Asta înseamnă o aderenţă mult mai scăzută la carosabil şi o distanţă de frânare mai mare. Acest lucru poate face de multe ori diferenţa dintre viaţă şi moarte.

Drumurile proaste sunt principala cauză a defecţiunilor care apar la articulaţiile maşinii, ca să le numim aşa. Adică tot ce ţine de bucşăraia de la direcţia maşinii. Pivoţii şi bucşele sunt printre cele mai înlocuite piese la un autovehicul.

Componentele de cauciuc de la aceste piese cedează primele din cauza numeroaselor şocuri mecanice la care sunt supuse ori de câte ori nimerim într-o groapă. Dacă simțim un joc sau auzim o bătaie, este cazul să facem imediat o verificare într-un service, iar dacă una dintre aceste componente auto dă semne de oboseală, trebuie să o înlocuim imediat.