De cine ne lasam sfatuiti?

De la mine vine sfatul si izbanda, eu sunt priceperea, a mea este puterea.
Proverbe 8:14

Un sfat bun si la timpul potrivit valoreaza mai mult decat o comoara. Multi regreta, dupa ce au savarsit o lucrare care s-a dovedit nepotrivita, ca nu au cerut sfaturi mai inainte.

Oamenii cu cele mai bune intentii ne pot da sfaturi care nu intotdeauna sunt cele mai potrivite. Nu tot asa este cu Dumnezeu. El ne iubeste cu o iubire vesnica si bucuria Lui este mare, daca noi Ii cerem in orice imprejurare sfatul.

Ne lasam insa sfatuiti de Dumnezeu? Probabil, actionam cu usurinta dupa gandurile noastre si asa ne abatem de la calea cea buna a calauzirii sfinte.

Sa invatam ca inainte de orice lucru sa intrebam pe Domnul nostru: „Ce vrei sa fac?“. Daca inimile noastre stau linistite in fata Domnului, vom primi sfatul si izbanda lucrarilor noastre.

Mantuitorul este gata sa ne sfatuiasca si sa ne calauzeasca. „Eu – zice Domnul – te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta.“

Mantuitorul Isi ia timp pentru situatiile noastre, pentru a ne arata calea cea mai buna. Acceptam intotdeauna sfatul Sau? Adeseori suntem ca un cal sau ca un catar, care se incapataneaza de a merge pe calea dreapta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.