De ce aduc unii crestini haine jerpelite in Biserica?

donatii sinistrati Galati (1)

Sosete desperecheate sau gaurite, camasi cu gulerul tocit, rochii si fuste rupte, bluze deteriorate, pantaloni patati iremediabil, sacouri pe care nici bunicul nu le-ar mai imbraca – cu toata bunavointa, pulovere desirate sau largite de multiplele spalari sau lucruri roase de molii, cam asa arata uneori hainele pe care unii crestini le aduc la Biserica, pretinzand o asa-zisa intrajutorare.

In toate bisericile exista oameni cu posibilitati reduse si, in spiritul crestinesc, se face apel la bunavointa celor care doresc si pot sa ofere pentru cei mai napastuiti, un minim ajutor.

Biserica nu uita insa aspectul esential: demnitatea umana. Cei la care ajung lucrurile, desi sunt nevoiasi, au nevoie totusi de lucruri purtabile.

Se cade oare ca aceia care se numesc crestini, copii ai Lui Dumnezeu, sa-si faca curat prin dulapuri si sa aduca in Biserica haine pe care ei nicicand nu le-ar mai purta?

Se poate numi ofensa si la adresa celor la care ar fi putut ajunge asa-zisele “ajutoare”, dar mai ales la adresa bunului Tata ceresc, care ne vrea uniti in Casa Lui de rugaciune, in iubire si respect unul fata de celalalt.

Motivatia acestei atitudini are categoric legatura cu credinta din inima omului. Iubirea de aproape se manifesta prin respect, emapatie, prin a te pune permanent in locul celuilalt si a face pentru cel de langa tine ceea ce, fara ezitare, ai face pentru tine insuti. Poate ca uneori e greu, dar la asta ne-a chemat Mantuitorul. Nu ne-a chemat sa dam resturile noastre si sa ne falim c-am facut bine, sa fim trecuti in registrele lumesti ca oameni de bine, altruisti si de fapt, inima sa fie departe de adevar…

Sa aducem in Biserica daruri demne de numele pe care-l purtam, de copii ai Lui Dumnezeu!

Sa aducem in Biserica daruri demne de numele pe care-l purtam, de copii ai Lui Dumnezeu, nu lucruri pe care altfel le-ar gazdui lejer ghena de gunoi. Astfel, riscam sa aducem ofensa la adresa Tatalui, confundand Biserica cu locul de depozitare al resturilor de prin casele noastre.

“Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel; caci in aceasta este cuprinsa Legea si Prorocii” Matei 7:12

Autor: Dana Dobre

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.