Dar voi nu sarbatoriti Pastele?

Dar voi nu sarbatoriti Pastele?

Dar voi nu sarbatoriti Pastele? E o intrebare care imi este adresata frecvent de cand fac parte dintr-o biserica neoprotestanta.

Si mereu trebuie sa dau explicatii, ca nu cumva sa creez confuzie in mintea cuiva, cum ca nu as sarbatori Invierea Domnului. Pentru ca despre asta e vorba.

Cred cu tarie in Invierea Domnului, am scris multe articole de suflet despre acest subiect care este esential. Fiindca e speranta noastra, a tuturor crestinilor.

Caci daca Iisus Hristos n-ar fi inviat, cui ar folosi credinta in nasterea Lui pe acest pamant, ca sa ne mantuiasca?

Credinta in Inviere insa, nu inseamna doar un ritual anual bine pus la punct si nu consta doar in aprinderea luminii in noaptea Invierii, asa cum procedeaza majoritatea oamenilor.

Credinta in Inviere trebuie traita in asteptarea Celui care dupa ce a inviat, a promis ca va reveni sa-i ia Acasa pe cei alesi. Trebuie o traire in credinta si fapte bune si mai ales cu temere de Dumnezeu, astfel incat toti cei din jur sa vada bunatatea lui Dumnezeu in tine.

Credinta se manifesta prin inchinare sincera si permanenta in fata Celui care ne da lumina zilei; prin recunoastea Lui ca unica sursa de viata si de binecuvantari in viata noastra.

La ce bun sa aprind o lumanare in noaptea Invierii si sa vars o lacrima la auzirea unei predici despre rastingirea lui Hristos, daca in restul zilelor traiesc ca si cand Dumnezeu ar fi un accesoriu de purtat atunci cand survin nevoile mele?

Dar voi nu sarbatoriti Pastele?

La ce bun sa merg constant la biserica, daca inima mea e departe de asteptarile divine? Cum as putea sa ma bat cu pumnii in piept ca sunt crestina, dar folosesc un limbaj trivial, atitudinea mea e ostila fata de semeni iar faptele mele, reprobabile?

La ce bun sa merg sa ma confesez unui om asemeni mie, si el tot cu pacate, atunci cand am un Mijlocitor cu care pot vorbi direct si permanent, caruia sa-I cer cu smerenie sa ma curateasca de tot ce e rau si sa nu mai repet greselile?

Cum sa tin post zile in sir, ca mai apoi sa arunc cu blesteme si sa ma imbuib, ca sa recuperez? De ce sa pup obiecte neinsufletite, in loc sa ma asez pe genunchi si sa cer prin Duhul Sfant iertare si calauzire?

Deci, cred in Invierea Domnului Iisus Hristos si in apropiata Lui revenire pe pamant, asa cum a promis. E ceea ce imi da certitudinea ca moartea nu va avea ultimul cuvant, si noi nu suntem ca o frunza batuta de vant, ci avem pe Cineva care ne poarta de grija si are un plan maret cu noi.

Minunatul plan de a fi in vesnicie cu El, in patria cereasca. Pentru asta, am si avem nevoie de o legatura PERMANENTA si DIRECTA cu EL.

Imparatia lui Dumnezeu este inauntrul vostru!”, a spus Domnul nostru cel bun.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

One thought on “Dar voi nu sarbatoriti Pastele?

 1. Pastele se serbatoreste in cinstea Domnului (2 Imparati 23:23). Aceasta este o sarbatoare poruncita de Dumnezeu.
  Şi pomenirea acestei zile s-o păstraţi şi s-o prăznuiţi printr-o sărbătoare în cinstea Domnului; s-o prăznuiţi ca o lege veşnică pentru urmaşii voştri. (Exodul 12:14)
  Oamenii lui Dumnezeu din vechime au sarbatorit Pastele, si chiar Domnul Isus Insusi a participat la Praznicul Paştelor.
  Pe când era Isus în Ierusalim, la Praznicul Paştelor, mulţi au crezut în Numele Lui, căci vedeau semnele pe care le făcea. (Luca 2:23)
  La fel si parintii Lui.
  Luca 2:41 Părinţii lui Isus se duceau la Ierusalim în fiecare an, la Praznicul Paştelor.

  Deci, nu este gresit sa sarbatoresti Pastele. Dar este bine sa stii ce sa faci, de ce sa faci si cum sa faci; asta conform cuvantului lui Dumnezeu. Nu uitati Isus este Mielul lui Dumnezeu (Ioan 1:29), El este Mielul injunghiat (Apoc 5:6, 12), si pentru cei ce cred, El este Pastele noastre (1 Corinteni 5:7).
  El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi (1 Ioan 2:2).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: