Cuvintele Mântuitorului astăzi mai reale

Cuvintele Mântuitorului, astăzi mai reale ca oricând: Iată, Eu vin curând!

Cuvintele Mântuitorului, astăzi mai reale ca oricând.

Undeva, în mijlocul munților, într-un mic sătuc, o femeie bătrână se roagă lui Dumnezeu. E singură și unicul ei ajutor este rugăciunea. Arareori, mai primește câte o vizită. Atunci când se întâmplă, e o mare sărbătoare pentru ea. În modestia și simplitatea existenței ei, bătrâna e mulțumitoare…

Dincolo de munți, în orașele mari şi prospere, ducând un trai lejer şi îndestulat, având mai mult decât le trebuie, trăiesc oameni pe care nu-i interesează de Dumnezeu. Ca și când ei ar fi “adevăraţii zei”, se comportă de parcă totul li s-ar cuveni, și ei înșiși ar fi sursa şi beneficiarii binecuvântărilor.

Sunt nemulțumitori, haini și egoiști. Nu au repere morale, idealuri înălţătoare şi mai ales nu au nici un Dumnezeu. De fapt au unul, unul mincinos şi fals. Ei se raportează la orice nimic şi îşi trăiesc obscura existenţă raportându-se la gunoiul mizer al societăţii de consum care le oferă în mod constant vise false şi iluzii deşarte.

Nimic nu mai e stabil şi nimic nu mai este sigur în această lume debusolată. Adevărul etern, clar şi imbatabil a fost treptat înlocuit cu minciuni sclipicioase care sună frumos în urechile oamenilor extaziaţi de “măreţia” nimicului. Asta este din nefericire lumea în care trăim…

Istoria se repeta

O realitate dură, cruntă și perversă, care Îl lovește din nou, peste ambii obraji, pe Mântuitorul nostru. Înca o dată, istoria se repetă ca într-o buclă temporală, ținându-L răstignit pe crucea Golgotei pe Iisus.

Păcătoșii nu-și pot depăși niciodată condiția lor infamă și sunt incapabili să înțeleagă gestul măreț și sublim pe care Dumnezeu l-a facut pentru ei.

Iisus, Dumnezeul întrupat, s-a rupt din sferele înalte trăind mizeria existenței umane, pentru ca noi să înțelegem care este CALEA, ADEVARUL SI VIAȚA. Ne-a spus acest lucru, ne-a arătat ce avem de făcut, ne-a promis TOT sprijinul Lui, dar oamenii tot n-au înțeles. Tot nu se pot rupe de firea lor umană și se complac în a fi sclavii potrivnicului.

Cuvintele Mântuitorului, astăzi mai reale ca oricând… Și totuși, inevitabil, Iisus va reveni pe Pământ. Și Își va lua mireasa Lui – Biserica. Nu bisericile, pentru că Domnul nostru nu este poligam. Își va lua Biserica, adevarata și unica biserică. Știe cineva care este aceea?

Autor: Dana Dobre

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.