Cursuri de limba engleză online

Întotdeauna mi-au plăcut limbile străine, în special engleza și franceza. Aceste două limbi le-am studiat în gimnaziu, la liceu și ulterior, în facultate. Pe vremea aceea, în urmă cu aproape trei decenii, nu existau prea multe modalități de a-ți însuși o limbă străină. Profesorul de la școală era cel care putea contribui la dezvoltarea pasiunii pentru o limbă străină.

Dacă făceai parte dintr-o familie mai înstărită, poate aveai șansa să primești lecții particulare. Dar cam atât. Au trecut mulți ani de atunci și tehnologia a avansat. În această situație, astăzi e jenant să nu cunoști o limbă de circulație internațională, mai ales când activezi în domenii în care e musai să te descurci măcar la nivel conversațional.

Limba engleză, la mare căutare

În ultimii ani, din ce în ce mai multe persoane își dedică timpul liber învățării limbii engleze. Engleza este cea mai des vorbită limbă dintre toate cele existente în lume.

Una din cinci persoane poate vorbi sau cel puțin înțelege limba engleză. Astfel că, indiferent dacă vă aflați în vacanță într-o țară străină, sau va mutați într-o țară străină, aveți posibilitatea de a va înțelege cu localnicii vorbind limba engleză, în cazul în care nu cunoașteți limba care se vorbește în țara respectivă.

Veți avea oportunități mai bune de angajare, după ce ați învățat limba engleză. La rândul lor, oportunitățile mai bune de angajare au efect asupra salariilor mai mari. Persoanele vorbitoare de limba engleză sunt la mare căutare la companiile corporative globale.

Este posibil de asemenea, să crească oportunitățile în cadrul companiei în cadrul căreia vă desfășurați deja activitatea. Aproximativ jumătate din site-urile destinate afacerilor din întreagă lume, sunt de asemenea scrise în limba engleză. Engleza este limba științei, a aviației, computerelor, diplomației și turismului.

Avantajele învățării unei limbi străine

Învățarea unei limbi străine dezvoltă creierul. De fapt este vorba despre centrii de limbaj din creier… Cu cât se învață mai bine o limbă străină, cu atât mai mult se dezvoltă și aceștia.

Previne demența. Conform unor studii, bilingvismul întârzie cu 5 ani boală Alzheimer în cazul persoanelor susceptibile.

Îmbunătățește capacitatea de memorare. Memoria de lucru a copiilor educați într-un mediu bilingv este mai durabilă decât în cazul celor educați într-o singură limba, astfel că aceștia sunt mai buni la calcule mentale, citit și alte abilități vitale.

Persoanele bilingve sunt mai bune la multi-tasking. Acestea pot trece mai repede de la o sarcină la alta, deoarece au o mai mare flexibilitate cognitivă și capacitate de adaptare.

Învățarea unei limbi străine dublează activitatea dezvoltării cognitive – de la dezvoltarea atenției până la multi-tasking.

Acestea sunt doar o parte dintre beneficiile pe care le oferă învățarea unei limbi străine.

Limba și cultura

Odată cu învățare limbii unei noi culturi, oamenii vor fi interesați de această cultură. Vor să afle mai multe lucruri despre ea. Cercetătorii afirmă că și limba nativă este îmbunătățită în timpul acestui proces. Prin urmare, explorarea unor alte culturi poate schimba modul în care persoana respectivă vede lumea, precum și observarea propriei culturi dintr-o altă perspectiva.

Știm foarte bine că lumea în care trăim este o lume a vitezei, în care totul se desfășoară cu o rapiditate care i-ar descumpăni, fără îndoială, pe bunicii sau străbunicii noștri. Mulți dintre aceștia care încă mai citeau la lumina lumânării la începutul secolului al XX-lea…

Pe oamenii primului deceniu al secolului al XXI-lea îi caracterizează în special dorința de depășire a propriilor limite prin perfecționarea în mai multe domenii de interes. Oamenii secolului în care trăim sunt la o distanță de un click față de vecinii lor din alte țări sau chiar față de locuitorii unei țări aflate la antipozi. Acest lucru se întâmplă datorită internetului, care ne aduce lumea mai aproape, făcând-o mai cunoscută.

Timpul a devenit, de asemenea, din ce în ce mai scurt și, adeseori, se împarte între orele petrecute la serviciu și cele dedicate activităților legate de acasă: cumpărături, treburi casnice, îngrijirea copiilor etc.

Pentru că pe cei mai mulți dintre noi ne caracterizează dorința de autodepășire, timpul, mai ales cel din afară orelor de serviciu, ne este foarte prețios și, în consecință, avem tendința să îl valorificăm la maxim.

Cursuri și metode de învățare

Pentru supraoamenii secolului al XXI-lea, mereu în căutare de mijloace de perfecționare dincolo de activitățile profesionale sau dincolo de ceea ce au fost învățați în timpul facultățîi, piața s-a dezvoltat destul de mult, răspunzând cerințelor lor de învățare continuă.

La o anchetă desfășurată pe un motor de căutare pe internet, ne atrag atenția o serie de cursuri și de metode în tot felul de domenii de interes. Câteva au o aplicabilitate practică precisă: sunt cursuri de lucru manual, de croitorie, de cosmetică și frizerie, cursuri de prim ajutor, cursuri de mountain climbing și bungee jumping, cursuri de ciclism și alte sporturi, cursuri de dans, de pian și lista poate continua…

Cursurile de limbi străine, la care se presupune că poți învăța, fără profesor, limba X.

Se mai găsesc (în număr mai mare, aș zice) cursuri care nu îți limitează orizonturile la un singur domeniu, căci pot avea o aplicabilitate în mai multe: cursuri de project-management, cursuri de publicitate, cursuri de psihologie și psihanaliză etc.

Aceste cursuri vin nu numai să întâmpine nevoia oamenilor de învățare, ci și pe aceea de „drămuire” a timpului liber în așa fel încât ei să poată învăța mult mai multe lucruri într-un timp destul de scurt. Și, da, este adevărat că economisim timp și bani, în cazul cursurilor care se desfăsoară în variantă online.

Contact

Șoseaua Națională, nr. 5, parter
Iași
700415
0371 504 305
e-mail office@twinklestar.ro

Facebook