Cum se mobilizeaza adventistii din Brazilia cu ocazia Cupei Mondiale de Fotbal 2014

FIFA World Cup 2014 va debuta pe 12 iunie, in Brazilia si se asteapata ca sute de mii de spectatori din intreaga lume sa participe in orasele care gazduiesc meciurile de fotbal. Multe scoli si intreprinderi au anuntat ca vor fi inchise in timpul turneului de fotbal care se va desfasura timp de 32 de zile.

Adventistii din Brazilia vor initia cu prilejul acestui campionat mondial un proiect intitulat „Hope Brazilia”, cu scopul declarat de a face ceva mai mult decat simpla distribuire de pliante, sau vanzarea de suveniruri.
Astfel, Biserica Adventista din Brazilia va mobiliza tinerii membri in fiecare din cele 12 orase in care se vor juca meciurile de fotbal.

Ei vor distribui apa, vor sustine concerte muzicale si vor organiza expozitii de sanatate in preajma acestor stadioane. Turistii vor beneficia de asemenea de indrumare si informatii despre orasele pe care le vor vizita.

Sunt pregatite pentru a fi distribuite circa 1 milion de exemplare din cartea „The Only Hope”, scrisa de evanghelistul adventist Alejandro Bullon, si o revista despre victimele turismului sexual, care este tema Campaniei de constientizare „Breaking the Silence” (Rupand tacerea) a Diviziei America de Sud a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea.

Areli Barbosa, Directorul de Tineret al Diviziei America de Sud, a declarat ca activitatile au fost concepute pentru a oferi servicii oamenilor si nu pentru a sprijini Cupa. „Este important sa subliniem ca aceste actiuni nu sunt pentru a aduce oameni la stadioane sau de a promova fotbalul. Ele reprezinta o mare si fericita oportunitate oferita Braziliei pentru a vorbi tuturor celor care vin despre Hristos”, a declarat Barbosa.

Biserica Adventista din Brazilia va gazdui, de asemenea, o campanie de rugaciune on-line pentru fiecare din cele 32 de tari prezente la acest turneu mondial de fotbal. In fiecare zi, organizatorii „Hope Brazilia” vor desemna o tara reprezentata si se vor ruga pentru cetatenii sai si pentru proiectele Bisericilor Adventiste derulate in acea tara.

Campania de rugaciune va incepe in prima zi a turneului, 12 iunie, pe site-ul: adventistas.org/pt/esperancabrasil/ , si pe FB la adresa: facebook.com/IgrejaAdventistadoSetimoDia . Gilbert Cangy, Directorul Departamentului de Tineret al Bisericii Adventiste Mondiale, a felicitat pe organizatorii proiectului „Hope Brazilia”.

„Suntem incurajati sa ne rugam pentru ca usile sa se deschida in vederea proclamarii mesajului Evangheliei si sa profitam din plin de fiecare oportunitate”, a spus Cangy. „Cupa Mondiala ofera oportunitatea pentru tinerii nostri sa-L faca cunoscut pe Isus in moduri creative, si va veni un moment cand cerul va descoperi care a fost impactul pentru vesnicie, in viata oamenilor”.

Sursa: record.net.au

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.