Read Time:3 Minute, 44 Second

Cum să trăiești aproape 100 de ani. Secrete pentru o viaţă sănătoasă şi îndelungată

Când vine vorba de longevitate trebuie ştiut de la bun început că nu există nici o dietă sau vreo pastilă care să prelungească viaţa. Cel mai sigur lucru care poate contribui la o viaţă frumoasă şi sănătoasă este să aveţi reguli de la care să nu vă abateţi. Plus multă iubire.

Experţii spun că există câteva trucuri care ne-ar putea ajuta să trăim mai mult:

1. Înlocuiți băuturile carbogazoase cu apa plată.

2. Faceţi grădinărit. Acest lucru ar evita pur și simplu un stil de viață sedentar, reducând riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

3. Priviți întotdeauna partea pozitivă a lucrurilor. Având o atitudine pozitivă nu numai că va crește speranța de viață, dar acționează ca un tampon împotriva bolilor.

4. Prăjiți pâinea.

5. Condimentaţi mâncarea cu rozmarin. Un studiu realizat pe 300 de centenari arată că rozmarinul ar putea fi secretul pentru a trăi mult timp.

6. Faceți scurte plimbări pe jos: 30 de minute de mers pe jos în rutina zilnică, cinci zile pe săptămână, este echivalentul a 14 maratoane într-un an.

7. Alegeți drumuri cu multă verdeaţă. Mersul pe jos prin oraș este la fel de dăunător ca fumatul, din cauza poluării puternice a aerului.

8. Adăugați frunze de spanac în salate. Spanacul consumat zilnic poate întineri creierul cu 11 ani. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Rush din Chicago, pensionarii care mănâncă spanac împreună cu alte legume cu frunze verzi sunt mult mai sănătoşi.

.

9. Să râdem cât mai mult. Pare banal, dar uneori râsul poate fi fundamental pentru a garanta nu numai bunăstarea mentală, ci și bunăstarea fizică. Râsul ajută la creșterea celulelor care produc anticorpi și scade nivelul cortizolului sau al „hormonului stresului”.

10. Consumul unei căni de ceai pe zi ar putea reduce riscul de atac de cord si accident vascular cerebral. Un studiu realizat în SUA pe 6.200 de persoane arată că: “consumul de ceai în fiecare zi reduce șansele de a face stop cardiac, accident vascular cerebral sau atac de cord cu 30% comparativ cu cei care nu au consumat niciodată ceai”.

11. Mergeți cu regularitate la dentist. O bună îngrijire dentară reduce riscul de apariție a bolilor gingivale.

12. Mergeți des la medic. Femeile nu trebuie să neglijeze controlul periodic la sâni, iar bărbaţii trecuţi de 50 de ani să nu uite de controlul medical în ceea ce priveşte evoluţia prostatei.

13. Ieșiți regulat cu prietenii. Relațiile sociale crește longevitatea. Nu numai că o prietenie de durată reduce stresul, dar, potrivit unor cercetători australieni, vă permite să trăiți mai mult.

14. Luaţi-vă un animal de companie. Posesorii de cățeluși tind să nu fie deprimați. Studiile arată, de asemenea, că doar mângâierea sau apropierea de un animal scade nivelul tensiunii arteriale, în timp ce proprietarii de câini, de obicei, tind să fie mult mai activi.

15. Nu lucrați peste program. Cei care petrec ore suplimentare la serviciu au mai multe șanse să dezvolte boli de inimă.

16. Mâncați „ca un grec”. O dietă mediteraneană – săracă în carne, bogată în legume, fructe, nuci, ulei de măsline și leguminoase și cantități moderate de vin roșu – reduce riscul general de cancer cu 12% și riscul de diabet cu 83% , potrivit unui studiu realizat de British Medical Journal.

.

17. Aveți credință. Potrivit unui studiu realizat pe persoane cu vârsta peste 65 de ani care participă la serviciile religioase mai mult de o dată pe săptămână au niveluri mai mari de proteine ​​ale sistemului imunitar cheie decât cei care nu merg la slujbele religioase.

18. Faceți față stresului. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania a descoperit că gestionarea stresului este vitală pentru a rămâne sănătos pe termen lung.

19. Faceţi voluntariat. Cei care fac voluntariat și îi ajută pe ceilalți pot trăi mai mult decât cei care nu o fac.

20. Mergeți la culcare devreme. Nu subestimați niciodată puterea somnului.

21. Ridicați-vă când vorbiți la un telefon mobil.

22. Citiți etichetele. Verificând, de exemplu, cantitatea de sare prezentă în alimentele pe care le luați în timpul săptămânii poate reduce semnificativ riscul de a suferi boli cardiovasculare și atacuri de cord.

23. Pierdeți din greutate. Orice kg în plus creşte riscul îmbolnăvirii.

25. Găsiți un scop în viață. Iubiţi. Să aveți un motiv când vă treziți dimineața, poate duce la o viață mai lungă și mai fericită.

Studiul a fost publicat de ilmattino. Traducere și adaptare: evz.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ești căpitanul propriei vieți Previous post Ești căpitanul propriei vieți sau aștepți ca alții să te conducă?


Ce reprezinta banii Fiat Next post Ce reprezinta banii Fiat si care e functia lor?