Cum să-ți formezi o mentalitate puternică

Cum să-ți formezi o mentalitate puternică

Cum să-ți formezi o mentalitate puternică? O mentalitate puternică este cheia pentru o viață înfloritoare și plină de succes. Modul în care o dezvolți, va avea un impact absolut în viața ta, de la carieră la relațiile tale.

A avea o mentalitate puternică înseamnă că crezi că lumea are suficiente resurse pentru a oferi fiecăruia ceea ce își dorește cu adevărat în viață.

Este absolut necesar să crezi că din multitudinea de posibilități existente, dacă depui efort pentru a le fructifica, poți obține orice ai nevoie în viață.

Comparați-o cu mentalitatea deficitară, care sugerează că resursele din lume nu sunt abundente și că nu există suficient pentru toți. Aceasta creează o negativitate în jurul vieții tale, dar și a celor din jur.

Deci, cum poți dezvolta o mentalitate puternică prin care să începi să trăiești o viață frumoasă și prosperă?

Cum să-ți formezi o mentalitate puternică

1. Utilizează afirmații pozitive

Mantra potrivită poate fi de mare folos, mai ales dacă îți amintești de puterea ei. Fă din afirmația ta pozitivă un lucru prezent.

De exemplu spune “Îmi place că lucrurile funcționează întotdeauna bine pentru mine și obțin ceea ce îmi doresc”, în loc de “voi obține ceea ce îmi doresc”.

Poți chiar să scrii pe post-it-uri și să le lipești prin casă, pentru a avea un memento constant.

2. Nu mai face comparație

Dacă te afli în situația de a-ți compara în mod constant viața ta cu viețile altora, conștientizează care este declanșatorul și încearcă să-l eviți.

Așadar, dacă descoperi că viața ta este influențată atunci când accesezi rețelele social media, pune-ți telefonul jos și nu mai folosi platformele de socializare.

3. Jurnalizează-ți gratitudinea

Folosește-ți serile pentru a dezvolta o practică de consemnare retrospectivă a zilei care se încheie. Examinează-ți ziua și notează trei lucruri pentru care ești recunoscător că s-au întâmplat. Enumeră lucrurile din viața ta care-ți plac și cum îți poți îmbunătăți viața a doua zi.

4. Crede că orice este posibil

Realizarea oricărui vis înseamnă a crede că orice lucru în viață se poate întâmpla. Depășește așteptările tipice și crede cu adevărat că poți obține orice dorești în viață, indiferent dacă asta înseamnă să-ți împlinești visul de a călători în lume sau, să câștigi … un milion de dolari!

5. Acordă atenție gândurilor tale

Fii conștient de cum gândești zilnic. Acordă atenție atunci când vorbești cu tine sau spui că nu poți avea ceva. Reformulează-ți gândurile și spune-ți că poți realiza ceea ce ți-ai propus.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.