Cum au devenit adventisti 33 de membri ai unei familii indiene

Paulraj Massillamony, secretarul Conferintei Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Singapore, a crescut in Kanniseripudur, un mic satuc din sudul Indiei.

Tatal sau a fost inspector scolar. Familia in care a crescut avea un amestec de religie intre animism, catolicism si hinduismul traditional.

Pentru a suplimenta veniturile familiei, tatal lui Paulraj a practicat mesmerismul, hipnoza, citirea in palma (chiromantia), si comunicarea cu cei morti (spiritismul).

Desi era doar un copil, Paulraj a observat „puterile speciale” ale tatalui. Parintele sau putea controla miscarile oamenilor, iar intr-o ocazie el a vazut cum o persoana care venise la tatal sau cu o durere severa de cap, a fost „vindecat”.

In alta ocazie in timpul unui festival hindus, un vecin a venit cu un cosulet cu prajituri la ei acasa, iar tatal sau a determinat prin puterea mintii transferul prajiturilor intr-o farfurie aflata pe masa.

Activitatile paranormale nu erau ceva neobisnuit in gospodaria familiei Massillamony. Tatal credea ca puterile sale speciale veneau de la Fecioara Maria si de la zeul satului lor. Credinta lui in zeci de zei, sfinti si spiritele stramosilor a insemnat pentru el si membrii familiei mentinerea intr-un intuneric spiritual profund.

Cana de apa

Intr-o seara le-a batut la usa Jeyaseelan, un lucrator biblic dintr-o echipa de evanghelizare. El a cerut o cana de apa.

Massillamony nu vroia sa interactioneze cu strainul, dar pentru ca in cultura sa ospitalitatea e o virtute, a acceptat sa-i astampere setea celui care i-a batut in usa.

Dupa ce Jeyaseelan a baut paharul de apa, si-a vazut de drum, dar a revenit a doua zi. El si-a exprimat multumirile sale pentru cana de apa din ziua precedenta si a intrebat daca s-ar putea ruga pentru familia Massillamony. Tatal lui Paulraj nu dorea acest lucru, dar in cele din urma la a cedat la insistenta lucratorului biblic.

A doua zi, Jeyaseelan s-a reintors si a intrebat daca ar putea citi un text din Scriptura si sa inalte o alta rugaciune de binecuvantare pentru familie. A treia zi Jeyaseelan a revenit si a intreabat daca i se permite sa explice ceea ce a citit din Scriptura in ziua precedenta…

Dupa o saptaman, Jeyaseelan l-a invitat pe Massillamony sa participe la o intalnire de evanghelizare in orasul vecin. Acesta a fost de acord. Dupa ce a ascultat predica, el a fost profund miscat de Cuvantul lui Dumnezeu. El a revenit a doua si a treia oara si tot asa timp de peste o luna, dornic sa afle cat mai mult despre adevarurile Bibliei.

Dar Massillamony s-a confruntat de asemenea cu un intens conflict interior: Cuvantul lui Dumnezeu contra traditiilor si superstitiilor in mijlocul caruia se nascuse si isi traise viata. Noua invatatura era cea adevarata, sau era doar „o alta invatatura”?

Adevarurile Bibliei

Intr-o zi in timp ce mergea catre locul sau de munca, Massillamony a intalnit un puternic vartej de vant pe drum. I-a fost imposibil sa se mai deplaseze. Apoi, o voce blanda l-a chemat din mijlocul furtunii: „Massillamony, Eu sunt cu tine. Vino. Esti pe drumul cel bun”.

Aceasta revelatie divina i-a dat curaj. Consatenii sai, insa, s-au suparat din cauza acestei noi credinte dobandite. Au aruncat cu pietre in casa lui si i-au rupt acoperisul. Copiii lui au fost ostracizati si expulzati din scoala catolica din sat.

Dar Massillamony nu s-a descurajat. El si-a fixat ochii asupra lui Isus si nu s-a intors la vechea lui viata.
Sub influenta Duhului lui Dumnezeu, Massillamony si-a incurajat sotia si cei sapte copii sa imbratiseze Adevarul pe care il descoperise recent.

Avand darul vorbirii, el a impartasit aceasta revelatie cu vecinii si prietenii sai. Intr-un an, mai mult de 50 de sateni au acceptat mesajul adventist si o mica biserica a fost infiintata in casa lui Massillamony.

Dupa cativa ani, a cumparat un teren si o biserica permanenta a fost construita in sat. Trei dintre fii lui Massillamony au devenit pastori adventisti de ziua a saptea, inclusiv Paulraj. Fratele sau mai mare, Dhanapaul, serveste ca pastor in sudul Indiei, iar fratele sau mijlociu, Jeyapaul, serveste ca pastor in Beirut, Liban. Astazi, toti cei 33 de membri ai familiei sunt implicati in lucrare activa pentru Domnul Isus Hristos.

Paulraj a facut aceasta marturisire unui reporter adventist, la un simpozion de predicare in vestul Indoneziei. Intrebat despre propria lui familie, Paulraj a declarat ca are doi copii: un fiu, Ben, si o fiica, Betty. Amandoi se pregatesc sa devina misionari.

Reporterul conchide ca tot ceea ce s-a intamplat este o mare minune a lui Dumnezeu. Totul a inceput cu o cana de apa. Acest lucru ne reaminteste despre o intamplare de acum doua mii de ani, relatata in Evanghelia lui Ioan.

Sursa: Adventist Review