Acasă » Cui ii este teama de Isus? De ce unii profesori le interzic elevilor sa vorbeasca sau sa scrie despre Mantuitor?

Cui ii este teama de Isus? De ce unii profesori le interzic elevilor sa vorbeasca sau sa scrie despre Mantuitor?

Cui ii este teama de Isus

Cui ii este teama de Isus?

Un parinte a acuzat o scoala publica din Carolina de Nord ca a incalcat Primul Amendament din Constitutie, deoarece copilului ei in varsta de 8 ani i s-a interzis sa scrie despre Isus.

Heather Watts a declarat ca fiica ei Ryleigh, eleva in clasa a doua la Cerro Gordo Elementary School din Cerro Gordo, NC, a prezentat o tema in care L-a descris pe Isus ca fiind eroul ei, dar ca profesorul ei a respins-o.

Watts a spus ca educatorul a intrebat-o pe fetita ei Ryleigh daca vrea sa scrie despre altceva, dar mama a numit aceasta situatie drept o manipulare si o amenintare la adresa dreptului de libera exprimare al fiicei sale.

„Cred ca ar trebui sa aiba libertatea de a scrie despre ceea ce ea vrea sa scrie. Daca vrea sa scrie despre Isus, atunci ea ar trebui sa scrie despre Isus” a spus mama revoltata, potrivit The Blaze.

„Eroul meu este Isus”

O copie a temei facuta de Ryleigh a fost data publicitatii. Fata a scris urmatoarele: „Eroul meu este Isus pentru ca ma ajuta, ma face mai buna. De asemenea, El face sa se intample numai lucruri bune”.

Cerro Gordo Elementary School a furnizat presei o declaratie oficiala in care neaga versiunea familiei Watts. „Dupa ce au fost intrebati atat profesorul cat si directorul suntem in masura sa va spunem ca elevii nu au fost impiedicati sa scrie ceea ce ei au dorit sa scrie. Ei au fost liberi sa scrie orice subiect, la alegerea lor.

Scoala incurajeaza libertatea de exprimare a fiecarui elev in toate aspectele legate de programul nostru educational. Avem, de asemenea, o politica a usilor deschise. Prin aceasta incurajam parintii si tutorii sa contacteze sau sa viziteze scoala copiilor lor pentru a aborda orice problema”.

In cele din urma scoala si-a cerut scuze si a decis ca eleva a avut dreptate. Asta numai dupa ce mama fetei a vorbit in mass-media si dupa ce s-a implicat Institutul Liberty. Institutul Liberty este un grup juridic care se ocupa cu drepturile omului.

O dezbatere similara a avut loc anul trecut la Lucy Elementary School din Memphis anul trecut, dupa ce un profesor a interzis initial unui elev in varsta de 10 de ani, Erin Shead sa scrie despre Dumnezeu intr-o tema pe care profesorul o daduse elevilor in clasa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.