cristianos-iglesia-nigeriaIn ciuda amenintarilor, ei au decis sa isi riste viata si sa participe la serviciile de inchinare. Pastorul uneia dintre putinele biserici crestine din Zinder a declarat ca a fost amenintat si urmarit de vecinii musulmani care au ars biserica, astfel incat a fost nevoit sa se refugieze la postul de politie pentru a scapa de furia atacatorilor.

„Musulmanii au jefuit si ars biserica, impreuna cu casa parohiala. Am pierdut foarte mult si imi pare rau. Nu mai avem unde sa ascultam cuvantul lui Dumnezeu”, a spus pastorul.

Asociatiile crestine internationale au raportat ca 60 de biserici au fost arse in doar patru ore, in Niamey, capitala Nigeriei. In doua zile, au ars 70 de biserici in 19 orase din Nigeria. Se estimeaza ca 94 la suta din populatia tarii este de religie musulmana.

Incendierile de biserici au legatura cu publicarea caricaturilor cu profetul Mohamed de catre revista Charlie Hebdo din Paris.

Musulmanii indignati de aceste caricaturi au jurat sa se razbune. „Imamii din moscheile locale, probabil ca au incitat credinciosii la revolta. Au crezut ca astfel vor face dreptate. Dar chiar daca ne ard bisericile, nu pot sa arda ceea ce avem in noi”, a declarat Mahamadou Koche, pastorul unei biserici din Zinder.

Dupa incident, mai multi musulmani au regretat ceea ce au facut si s-au angajat public sa-si iubeasca aproapele. Unii dintre ei au aratat chiar pocainta si L-au acceptat pe Hristos ca Mantuitor.

Desi pare incredibil, bisericile au acum mai multi membri care s-au angajat sa reconstruiasca ceea ce a fost distrus din ura si razbunare neintemeiata.

Sursa: Acontecer Cristiano

%d blogeri au apreciat: