Crestinii din Laos se roaga in padure, pentru a evita persecutiile impotriva credintei lor in Iisus. Un grup de crestini din Laos se deplaseaza in mijlocul unei paduri pentru a se ruga si a aduce laude Lui Dumnezeu.

Ei procedeaza astfel pentru a evita discriminarea religioasa atat din partea autoritatilor locale, cat si din partea localnicilor.

Crestinii care locuiesc in zonele rurale sunt nevoiti sa isi practice credinta in secret. Ei spun ca este necesar sa procedeze asa, deoarece practicarea credintei lor in mod vizibil in satul lor i-ar putea expune la hartuire din partea localnicilor, sustine misiunea Open Doors.

“In urma cu doua luni, acesti credinciosi au fost amenintati de sateni, ca vor fi expulzati din comunitate daca isi manifesta credinta in Iisus. Din aceste motive, ei nu se mai pot aduna in satul lor pentru a se ruga. Dar in loc sa renunte, gasesc alte modalitati de a se intalni”, explica institutia crestina.

Situatia acestor oameni este consecinta prejudecatii impotriva crestinilor a natiunii comuniste de sapte milioane. Crestinii reprezinta aproximativ 2% din populatie, dintre care jumatate sunt catolici.

Libertatea religioasa…

Desi guvernul comunist din Laos garanteaza nominal libertatea religioasa pentru toti cetatenii, in realitate crestinii sunt in mod constant evitati de localnici si se confrunta cu hartuirea din partea autoritatilor.

Regimul a adoptat recent “Decretul nr. 238 privind asociatiile”, care permite autoritatilor locale sa restrictioneze functionarea asociatiilor civile si religioase, inclusiv a bisericilor.

De asemenea, alte legi sunt utilizate pentru a impune restrictii asupra practicilor religioase. Inclusiv organizarea serviciilor de rugaciune, hirotonirea liderilor religiosi si libera circulatie a credinciosilor.

“Guvernul se foloseste de la mecanismele administrative pana la batranii satului. Vor sa-i impiedice pe oameni sa devina crestini”, au declarat mai multi crestini din Laos.

Grupurile pentru apararea drepturile omului au dezvaluit mai multe cazuri de discriminare impotriva crestinilor locali. “Crestinismul este privit ca o religie, sau un instrument American, cu misiunea de a submina regimul din Laos”, spune Vocea Martirilor, o misiune crestina cu sediul in Statele Unite.